TÜİK Başkanı kimdir? Erhan Çetinkaya kimdir, nerelidir, eğitimi nedir?

2022 yılında TÜİK Başkanı olarak atanan Erhan Çetinkaya kimdir? Erhan Çetinkaya kimdir, nerelidir, eğitimi nedir?

TÜİK Başkanı kimdir? Erhan Çetinkaya kimdir, nerelidir, eğitimi nedir?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Dr. Erhan Çetinkaya, 1981 yılında Malatya'da doğdu. Çetinkaya, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden 2004 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin hemen ardından, 2004-2005 yılları arasında Cybersoft Enformasyon Teknolojileri'nde analist ve proje mühendisi olarak çalıştı.

Kariyerine 2005 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) başlayan Çetinkaya, 2012 yılına kadar Denetim ve Risk Yönetimi dairelerinde banka denetimi ve bankacılık mevzuatı konularında görev aldı. Ardından, ABD'de Duke Üniversitesi The Fuqua School of Business'tan MBA diplomasını alarak 2014 yılında BDDK'daki görevine geri döndü ve 2015 yılında Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak atandı.

Çetinkaya, İsviçre'de yer alan Basel Committee on Banking Supervision bünyesindeki çalışma gruplarında Türkiye'yi temsil etti. Aynı zamanda CFA (Certified Financial Analyst), FRM (Financial Risk Manager) ve Sermaye Piyasası Kurulu İleri Düzey ve Türev Araçlar sertifikalarına sahip. Eylül 2017'den Aralık 2019'a kadar Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'de Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 20 Aralık 2019 tarihinden itibaren ise BDDK Başkan Yardımcısı olarak hizmet verdi.

Dr. Erhan Çetinkaya, İstanbul Ticaret Üniversitesinden Bankacılık ve Finans alanında doktora derecesini aldı. 28 Ocak 2022 tarihli ve 31734 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı olarak atanmış olan Çetinkaya, iki yılı aşkın bir süredir BDDK Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.