Türk-İş Başkanı Atalay, işçilerin kadro ve maaş iyileştirme talebiyle Bakan Işıkhan'la görüşecek

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile gerçekleştireceği görüşmede, taşeron işçilere kadro ve maaşlarda iyileştirme gibi talepleri masaya yatıracak.

Türk-İş Başkanı Atalay, işçilerin kadro ve maaş iyileştirme talebiyle Bakan Işıkhan'la görüşecek
Yayınlanma:

Ankara'da bir araya gelen Türk-İş temsilcileri, çalışma hayatındaki sorunlara ilişkin bir eylem planı belirlemek amacıyla toplandı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı konuşmada işçilerin taleplerini sıraladı. Bu talepler arasında öncelikli olarak taşeron işçilerin kadroya alınması yer alıyor. Kamuda çalışan işçilerin de iyileştirme taleplerinin olduğu belirtiliyor. Bu konuda daha önce Türk-İş, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya gelmişti.

Kamuda çalışan işçilerin sözleşme aylarının farklı olması da bir diğer gündem maddesi. İşçilerin bu zam farklarını aylara göre almaları ve bu durumun makas açmasına neden olması üzerine, sözleşme aylarının sabitlenmesi talebi de gündemde bulunuyor. Türk-İş Başkanı Atalay, bu talepleri içeren görüşmeyi öğleden sonra Bakan Işıkhan ile gerçekleştirecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.