Türk iş ve inşaat makineleri sektörü, ekipman kiralama pazarında etkin rol oynayacak
Türkiye'nin iş, inşaat ve istif makinaları sektörü, 15 yıl içinde yüzde 50 büyüme potansiyeli taşıyan makine ve ekipman kiralama (MEK) sektörünün önemli bir oyuncusu olmaya hazırlanıyor.
HABER: AYBALA ALMİNA MELEK
Türkiye'nin iş, inşaat ve istif makinaları sektörü, dünya çapında yaklaşık 120 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne sahip olan ve gelecek 15 yıl içinde yüzde 50 büyüme potansiyeli taşıyan makine ve ekipman kiralama (MEK) sektörünün önemli bir oyuncusu olmaya hazırlanıyor. Küresel piyasalarda her sektörden ve her kesimden artan talepler, sınırlı kaynaklar nedeniyle "kiralama" gibi çözümleri daha da vurgularken, 2027 yılına kadar makine ve ekipman kiralama pazarının 179,6 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşması öngörülüyor.
Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER), İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER), Makine İhracatçılar Birliği (MAİB) ve Türkiye Makina Federasyonu (MAKFED) iş birliği ile “Makine ve Ekipman Kiralama Pazar Analizi Raporu” yayımlandı.
TÜRK ŞİRKETLERİNİN HEDEFİ DÜNYA PAZARINDAN FAZLA PAY ALMAK
Rapora göre, Türk iş ve inşaat makineleri sektörü, bu yılın ilk 6 ayında 1 milyar 112 milyon dolar ihracat, 1 milyar 104 milyon dolar ithalat yaptı. MAİB verileri, Türk iş ve inşaat makineleri sektörünün, Ocak-Haziran 2023’te ihracatını, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artırarak, 1 milyar 112 milyon dolara çıkardığını gösterdi. Sektörün aynı dönemdeki ithalatı, 1 milyar 104 milyon dolar oldu.
Ayırca, raporda, Türk iş ve inşaat makineleri sektörünün bu yılın ilk 6 ayında 1 milyar 112 milyon dolar ihracat, 1 milyar 104 milyon dolar ithalat yaptığını ortaya koydu.
İstif makinaları sektörü ise bu yılın ilk 6 ayında 374 milyon dolar ihracat, 905 milyon dolar ithalat yaptı.
Türk şirketleri, önümüzdeki 15 yıl içinde yüzde 50 büyüyecek dünya kiralama sektöründen daha fazla pay alabilmeyi hedefliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.