Türk-İş’ten dev Ankara mitingi: “Hükümetten yardım değil, çözüm bekliyoruz!”

Türk-İş, çalışma hayatındaki sorunlar ve geçim zorluklarını dile getirmek amacıyla Ankara'da 'Zordayız, geçinemiyoruz' mitingi düzenledi. Mitingde, işçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve düşük gelirle geçim sağlama zorlukları vurgulandı.

Türk-İş’ten dev Ankara mitingi: “Hükümetten yardım değil, çözüm bekliyoruz!”
Yayınlanma:

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) çalışma hayatında yaşanan zorluklara ve ekonomik krize dikkat çekmek amacıyla Ankara Tandoğan Meydanı’nda ‘Zordayız, geçinemiyoruz’ mitingi düzenledi. Mitinge Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, milletvekilleri, Türkiye Gazeteciler Sendikası, emekliler, asgari ücretli çalışanlar, taşeron işçileri ve çok sayıda sendika çalışanları katıldı.

turkisi3.jpg

“HÜKÜMETTEN YARDIM DEĞİL, ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Mecliste ilk talebimiz vergi olacak. Bu alandaki problemi çözsünler. Vergide adalet istiyoruz. Son 6 ayda öyle bir yere geldik ki çok düşük maaşlar alınıyor. İşyerlerinde huzurumuz yok bu ücretle geçinemiyoruz. Buraya kulak verin. Zordayız, geçinemiyoruz. 2025 tarihinde emekli olunca yüzde 30 fark olacak diyorlar. Bu ülkede emekliler, taşeronlular, asgari ücretli ve staj çalışanları var. Bu sorunu ülkeyi yönetenler çözecek. Bu ülkede kadınlar özgür bir şekilde dolaşsın istiyoruz. Kadın cinayetleri yaşanmasın. Hükümetten yardım değil, çözüm bekliyoruz. Bu ülke ne çektiyse özelleştirmeden çekti. İşverenlerin merhametine bırakmayın bizi.” dedi.

turkis2.jpg

“ADALETSİZ VERGİ SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRİN”

Atalay, “Talebimiz ekmek, ekmeğimizle oynamayın. Derdimiz vatanımız ve geçimimizi sağlamak. Yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyacımız var. Bu adaletsiz vergi sistemini değiştirin. Bu mesele çözülene kadar sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Bizi yok saymayın. Oy makinesi değiliz. Maliye Bakanına ve ülkeyi yönetenlere sesleniyorum enflasyonu yükselteceksiniz diye bizi bitirmeye hakkınız yok.” diye konuştu.

Katılımcılar, artan yaşam maliyetleri ve enflasyon karşısında maaşların yetersiz olduğunu belirterek, hükümetten acil çözüm önerileri talep etti. Mitingde, dayanışma mesajları verilirken, işçi haklarının korunması için birlikte mücadele etme çağrısı yapıldı.

“ÇIĞLIĞIMIZI DUYUN, GEÇİNEMİYORUZ”

Asgari ücretli çalışan Durmuş Ötürk, “Dayanacak gücümüz kalmadı. Kira mı ödeyelim ev mi geçindirelim. Ay sonunu getiremiyoruz, borçlanarak yaşamaya çalışıyoruz. Çığlığımızı duyun ‘Geçinemiyoruz’ hayat şartları çok pahalı. İşsiz kalınırsa temel ihtiyaçlarımızı karşılayamayız. İşsiz kalmamak için uzun çalışma saatlerine ses çıkaramıyor kimse. İşçiler güneşe hasret kalıyor. Bazı işyerlerinde izin yok. Gereksiz yere işten atılıyorlar. Haklarını arayamıyorlar çünkü maddi gelir yok. Asgari ücret artarsa enflasyon da artar diyorlar. Gelsinler geçinsinler. Enflasyonu biz yaratmıyoruz.” şeklinde konuştu.

tris.jpg

Taşeron işçisi ise şu ifadelere yer verdi: “ikinci sınıf muamele gördüklerini söyleyerek, “Hakkettiğimiz değeri görmeliyiz. Biz güvenden mahrum bırakılarak ikinci sınıf muamele görüyoruz. Taşeron işçilerinin kadroya alınarak gereken değer gösterilmeli.”

“HERKES BİR GÜN EMEKLİ OLACAK”

Emekli derneğinden İbrahim, “Emekliler yeterli para alamıyor. Emekliler aldıkları paraya şükreder hale geldi. Emekliler ay sonunu getiremez hale geldi. Emekli maaşlarını bir an önce yeterli hale getirmelidir. Sağlık hizmetlerine ulaşmak anayasal bir haktır. Bayram ikramiyesi en az emekli maaşı kadar olmalıdır. Mutlu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Unutmayın bir gün sizde emekli olacaksınız.” İfadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.