Türkiye Barolar Birliği'nden Can Atalay için eylem

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan’ın ve 18 baronun katılımıyla, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde eylem düzenlendi.

Türkiye Barolar Birliği'nden Can Atalay için eylem
Yayınlanma:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın cezaevindeki tutukluluğu konusundaki Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ikinci 'hak ihlali' kararına karşı İstanbul Adliyesi önünde detaylı bir basın açıklaması yaptı. Açıklama, Türkiye'nin çeşitli illerinden 18 baro başkanının katılımıyla gerçekleşti.

Sağkan, "Bugün buradan bir kez daha ilan ediyoruz. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin aldığı yeni kararlarla perçinlenen ve anayasal düzene meydan okuyan bu başkaldırıya geçit vermeyeceğiz. Siyasi hesaplarla alınan kararların yargı sistemimizi ve ülkemizin geleceğini esir almasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Açıklamada, Türkiye Barolar Birliği Başkanı'nın yanı sıra İstanbul, Ankara, Batman, Adana, Kayseri, Ordu, Diyarbakır, Muğla, Isparta, Kocaeli, Samsun, Çanakkale, Hatay, Bursa, Tekirdağ, Adıyaman, İzmir, ve Edirne Barosu başkanlarının bulunduğu 18 baro yönetim kurulu temsilcisinin katıldığı belirtildi.

Sağkan, yargının tarafsızlığına vurgu yaparak, "Siyasi hesaplarla alınan kararların yargı sistemimizi ve ülkemizin geleceğini esir almasına asla izin vermeyeceğiz. Hukuk devletinin gereği olarak, yargının tarafsızlığına inanıyor, hukuki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi beyan ediyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Can Atalay'ın tutukluluğuna karşı süregelen hukuki sürecin ayrıntıları ve hukuki argümanlar detaylı bir şekilde paylaşıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.