Türkiye EURO 2032'nin oynanacağı stadyumlar belli oldu: İşte o stadyumlar!

UEFA'nın EURO 2032'nin Türkiye ile İtalya ortaklığında gerçekleşeceğini açıklaması üzerine Türkiye'nin bildirdiği 10 stadyum araştırılmaya başlandı. Türkiye'nin İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Konya, Antalya, Gaziantep ve Trabzon'da yer alan stadlarından 5 tanesi seçilecek. İşte EURO 2032 heyecanı yaşayacak stadyumlar!

Türkiye EURO 2032'nin oynanacağı stadyumlar belli oldu: İşte o stadyumlar!
Yayınlanma:

UEFA'nın EURO 2032'nin Türkiye ile İtalya ortaklığında gerçekleşeceğini açıklaması üzerine Türkiye'nin bildirdiği 10 stadyum araştırılmaya başlandı. Türkiye'nin İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Konya, Antalya, Gaziantep ve Trabzon'da yer alan stadlarından 5 tanesi seçilecek.

Türkiye'nin adaylık dosyasında yer alan 10 stadyumun 3'ü İstanbul'da bulunuyor.

UEFA'nın stat kriterleri ise minimum 60 bin oturma kapasiteli 1 stat, 50 bin oturma kapasiteli 1 tercihen 2 stat, 40 bin oturma kapasiteli 4 stat ve 30 bin net oturma kapasiteli 3 stat olması yönünde...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, 2032 Avrupa Şampiyonası ev sahipliği için UEFA'ya bildirdiği 10 stadyum ise şu şekilde:

Atatürk Olimpiyat Stadyumu

untitled-1-006.jpg

Türkiye'nin en büyük stadyumu olan Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 1999 yılında inşa edildi. Stadyum, 2000 yılında yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaptı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün adını taşıyan stadyum, Türkiye'nin en önemli spor tesislerinden biri olarak öne çıkıyor. Stadyumun kapasitesi ise 74 bin 753.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park

untitled-1-007.jpg

İstanbul'da 2011 yılında inşa edilen stadyum, 52 bin 223 kişilik kapasiteye sahip. Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen'den adını alan stat, Türkiye'nin ilk ve tek akıllı stadyumu olma özelliğini taşıyor. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park, 2017 yılında UEFA'nın beş yıldızlı stadyumlar listesinde yer aldı.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

untitled-1-008.jpg

1908 yılında inşa edilen stadyum, 47 bin 834 kişilik kapasiteye sahip. Fenerbahçe'nin kurucusu Şükrü Saracoğlu'ndan adını alan stat, Türkiye'nin en çok seyirci alan stadyumu olarak öne çıkıyor. Stat, 2015 yılında UEFA'nın dört yıldızlı stadyumlar listesine alındı.

Ankara Yeni 19 Mayıs Stadyumu (Yapı devam ediyor)

2024 yılında tamamlanması planlanan ve 45 bin kişilik kapasiteye sahip olacak olan stat, Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü'nün iç sahadaki futbol maçlarına ev sahipliği yapacak. Ankara Yeni 19 Mayıs Stadyumu, Türkiye'nin ilk ve tek "yeşil" stadyumu olacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu

2015 yılında 43 bin 361 kişilik kapasiteli olarak inşa edilen stat, dünyanın en heyecan verici 10 stadyumu arasında yer alıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu, UEFA'nın dört yıldızlı stadyumlar listesine alındı.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu

untitled-1-009.jpg

2014 yılında 42 bin kişilik kapasiteli olarak inşa edilen stadyum, akıllı bilet sistemi, akıllı aydınlatma sistemi ve akıllı güvenlik sistemi gibi özelliklerle donatıldı. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu, Türkiye'nin ilk ve tek "Akıllı Stadyum" ödülünü kazandı.

Trabzon Papara Park

2016 yılında 40 bin 782 bin kişilik kapasiteli olarak inşa edilen stat, Papara Park, UEFA'nın dört yıldızlı stadyumlar listesine alındı. Karadeniz ekibi, Trabzonspor'un maçlarını oynadığı stadyum EUFA'ya verilen listede yerini aldı.

Gaziantep Kalyon Stadyumu

2022 yılında 33 bin 502 kişilik kapasiteli olarak inşa edilen stat, Türkiye'nin en büyük çatılı stadyumu olarak ön plana çıkarken, stadyumun çatısı, tamamen güneş panelleri ile kaplı. Gaziantep Kalyon Stadyumu, UEFA'nın dört yıldızlı stadyumlar listesinde yerini aldı.

Antalya Corendon Airlines Park

untitled-1-010.jpg

2015 yılında inşa edilen ve 32 bin 537 kişilik kapasiteye sahip olan stat, çevreci özellikleri ile Türkiye'nin en sürdürülebilir spor tesislerinden biri olma özelliğini kazandı. Antalya Corendon Airlines Park, UEFA'nın dört yıldızlı stadyumlar listesinde yer aldı.

Eskişehir Atatürk Stadyumu

1964 yılında 32 bin 500 kişilik kapasite ile inşa edilen stat, Eskişehirspor'un ve Eskişehir'in spor tarihinin önemli bir parçası oldu. Eskişehir Atatürk Stadyumu, UEFA'nın 3 yıldızlı stadyumlar listesinde yer aldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.