Türkiye Fırıncılar Federasyonu, 2024 pide fiyatlarını açıkladı!

Türkiye Fırıncılar Federasyon Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ramazan ayında pidelere uygulanacak fiyat tarifesini açıkladı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu, 2024 pide fiyatlarını açıkladı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte 2024 pide tarifesini duyurdu.

Başkan Halil İbrahim Balcı, “Geçen sene un fiyatı 380 liradan bu sene 800 lira bandına çıktı. Buradaki artışın yüzde 110 olduğunu görüyoruz. Yine geçen sene pidedeki işçilik 364 liradan 839 bandına çıktı. İşçilikteki artışın yüzde 120 olduğunu görüyoruz. İşletme giderleri geçen sene 725 lira iken 1360 bandına çıktı. Yüzde 80 bir artış var.” diye konuştu.

RAMAZAN'DA SOFRANIN VAZGEÇİLMEZİ ZAMLANDI

Başkan Balcı, geçen sene en yüksek pide fiyatının 33,5 lira olduğunu belirterek gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda 2024 yılında azami kilogram fiyatının 60 lira olarak belirlendiğini belirtti.

Balcı, “Yüzde 80 bir artış olduğunu görüyoruz. Giderlerimize baktığımızda yüzde 100’ün üstünde bir artış varken vatandaşlarımızın anlayış göstereceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

pide2.jpg

ANKARA'DA PİDE KAÇ LİRA OLDU?

Ankara’da 250 gram ramazan pidesi 15 liradan satışa sunulacak. Yine Antalya ve İstanbul’da da 250 gram ramazan pidesi 15 liradan satılacak.

Başkan Balcı, her vilayetin kendine özgü pidelerinin de satışta olacağını yine gramaja göre fiyatlarda farklılık olacağını hatırlattı. Balcı, “Ancak Türkiye’nin hiçbir yerinde 60 liradan fazla olmayacak. İstanbul’da bir fırında 250 gram 15 liraya satılırken 330 gram pide 20 liradan satılabilecek” dedi.

Başkan Balcı, ekmek fiyatlarında herhangi bir değişikliğin olmayacağını da belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.