Türkiye geneli 2 aydır maaş alamıyor: Usta öğreticiler 'hazine mağduru' oldu!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesindeki usta öğreticiler Türkiye genelinde büyük bir maaş sorunuyla karşı karşıya kaldı. 2 aydır maaşlarını alamadıklarını ve maaşsız çalıştıklarını iddia eden öğretmenler artık 'isyan' etti.

Türkiye geneli 2 aydır maaş alamıyor: Usta öğreticiler 'hazine mağduru' oldu!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı usta öğretici, antrenör ve öğretmenler 2 aydır maaşlarını alamıyor. Spor hocalarından Türkçe öğretmenlerine, örgü ve resim eğiticilerinden müzik öğretmenlerine birçok alanda ilçelerde eğitim veren öğreticiler büyük bir mağduriyetle karşı karşıya geldi.

Türkiye'nin her yerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesindeki öğretmenler vatandaşlara ve özellikle çocuklara birçok branşta eğitim verirken büyük bir problemle karşı karşıya kaldı. Maaşlarını en son 2 ay önce aldıklarını öne süren öğretmenler, paralarını alamadıkları için büyük tepki gösteriyor. Temmuz ve ağustos maaşlarını alamayan eğitmenler, ''Çocuklarımız okula başlayacak, maaşlarımızı alamadığımız için çok zor durumdayız. Buna acilen bir çözüm bulunmalı!'' ifadeleriyle adete 'isyan' etti.

TÜRKİYE GENELİNDE MAAŞLAR ÖDENMEDİ

Tepkiler ve başvuruların ardından sorunun Hazine Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Strateji Genel Müdürlüğüne bağlı olduğu usta öğreticilere aktarıldı.

Maaşların ödenmesi için gelmesi gereken ödeneğin 2 aydır gelmemesi hem büyük şaşkınlık hem de mağduriyet yaratmaya devam ediyor.

Türkiye genelinde ödemelerin yapılmaması binlerce eğitimciyi olumsuz etkiliyor. Ödemenin ne zaman yapılacağı ile ilgili belirsizlik devam ederken öğretmenler ise tepkili...

BİLGİ KARMAŞASI VE MUHATTAP ARAYIŞI SÜRÜYOR

Maaşların neden yatmadığı ile ilgili başka bir iddia ise durumun Hazine ve Maliye Bakanlığının Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne yıl başı verdiği ödeneğin bittiği yönünde.

Bu gelişmenin ardından ödenek güncellemesi için Hazine ve Maliye Bakanlığına başvuru yapıldığı ancak Bakanlığın henüz bu ödeneği onaylamadığı iddia ediliyor.

Bazı kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Bakanlıktan onay geldikten sonra 'maaşların hesaplara yatacağı' belirtilse de öğretmenler 'maaş bilmecesi' içerisinde mağdur olmaya devam ediyor.

''EV GEÇİNDİRİYORUZ, 2 AYDIR TEK KURUŞ ALMADIK''

Usta öğretici A.G'nin anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamalar problemin büyüklüğünü gözler önüne sürdü:

''Hocalarımız hayatını bu parayla idame ettiriyor. Ailelerimiz çocuklarımız var. Okullar açılacak, harcamalar dağ gibi oldu. 2 aydır tek kuruş para alamadık. Devlete bağlı kurumların bu kadar maaş aksatması akıl alır gibi değil. Kurumlara serzenişimizi yapıyoruz ancak aldığımız cevap hep aynı: 'Bakanlık ödeneği yatırmadı, maaşlarınızı ödeyemiyoruz, problem en tepeden.' şeklinde... Büyük bir mağduriyet yaşıyoruz!''

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.