Türkiye organize suç oranlarında Avrupa'da zirvede: Endişe verici istatistik!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, Türkiye'deki organize suç oranlarının endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti.

Türkiye organize suç oranlarında Avrupa'da zirvede: Endişe verici istatistik!
Yayınlanma:

KARAR'da yer alana habere göre Gökce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye’nin, organize suçlar konusunda Avrupa’da birinci sırada yer aldığını ve 193 ülke arasında 14'üncü olduğunu vurguladı. Özellikle insan kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti ve mali suçlar gibi organize suç faaliyetlerinde Türkiye'nin Avrupa'nın en kötü durumdaki ülkesi olduğunu belirtti.

"ARTAN SUÇ ORANLARI ENDİŞE VERİCİ"

Gökce, Ümraniye’de görev yaparken çatışmada hayatını kaybeden polis memuru Şeyda Yılmaz için yaptığı paylaşımda, Türkiye’de son yıllarda suç oranlarının hızla arttığını belirtti. Gökce, "27 yaşında gencecik polisimiz Şeyda Yılmaz'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu acı olay, Türkiye'de son yıllarda hızla yükselen suç oranlarının bir sonucudur" dedi.

Küresel Organize Suçlar Raporu'na göre Türkiye, insan ticareti, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlarda Avrupa'da başı çekerken, dünya genelinde ise 14'üncü sırada yer alıyor.

ADALET BAKANLIĞI VERİLERİ DURUMUN CİDDİYETİNİ ORTAYA KOYUYOR

Adalet Bakanlığı'nın 2023 yılı verilerini paylaşan Gökce, kasten öldürme, yaralama, cinsel saldırı ve uyuşturucu ticareti gibi suçlarda büyük bir artış yaşandığını belirtti. 2015 yılında Cumhuriyet Başsavcılıklarında 7 milyon 183 bin dava dosyası görülürken, 2023 yılında bu sayı 11 milyon 109 bine çıktı. Gökce, Türkiye’de 100 bin kişi başına 408 mahkum ve tutuklu düşerken, bu sayının Avrupa’daki en yüksek oran olduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.