Türkiye’nin turnuva yolu

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Çekya’yı yenerek üst tura yükselme sevinci yaşayan milliler, üst turda Avusturya ile eşleşti.

Türkiye’nin turnuva yolu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Avusturya, gruplarda Hollanda ve Fransa’yı geride bırakarak lider çıkmayı başardı.

Kağıt üzerinde herkes Fransa’yı beklerken Fransa’nın Polonya’ya takılması Avusturya’nın Hollanda galibiyeti onları bizim karışımıza çıkardı.

Turnuvada finale giden yolun göründüğü turnuva ağacı ise Türkiye için hayli iştah kabartıcı gözüküyor. İlk maç hayli zorlu, Avusturya’yı yenmek kolay değil ancak yendiğimiz takdirde üst turlarda daha dişimize göre rakiplerle karşılaşmak an meselesi.

Son 16 Turu’na yükselen milliler kazanması halinde Hollanda-Romanya galibi ile oynayacak. İki takım da Türkiye’nin gücüne eş değer bir konumdalar.

Bu turu geçmesi halinde ise yarı finalde İtalya, İsviçre,İngiltere, Slovakya dörtlüsünden biri ile oynayacak. İtalya haricinde diğer üç takım da oynadıkları futbolla turnuvada çok da ileri gidemeyeceklerini gösterdiler.

Bu turnuva ağacına göre Türkiye için yarı final zor bir hayal gibi durmuyor. Karşı tarafta ise daha zorlu denecek Danimarka, Almanya, Fransa, İspanya, Portekiz ve Belçika yer alıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.