Türkiye'ye vize vermekten çekinmiyorlar: Türkiye'ye en fazla vize onayı veren ülkeler belli oldu!

Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almak için yaşadığı zorluklar son yıllarda giderek artarken, Avrupa Birliği ülkelerinin vize başvurularında daha katı bir tutum sergilemesi, seyahat planlarını olumsuz etkiliyor.

Türkiye'ye vize vermekten çekinmiyorlar: Türkiye'ye en fazla vize onayı veren ülkeler belli oldu!
Yayınlanma:

Almanya başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi, vize ret oranlarını artırırken, süreçlerin uzaması ve itiraz haklarının kısıtlanması Türk vatandaşları için Avrupa'ya seyahati adeta bir hayal haline getiriyor.

SchengenVisaInfo tarafından yapılan bir araştırma, Türk vatandaşlarına en kolay vize veren Avrupa ülkelerini açıklayan bir araştırma yayınladı.

Araştırma sonuçlarına göre, belirli ülkeler Türk vatandaşlarına Schengen vizesi konusunda daha esnek davranıyor.

İşte Türk vatandaşlarına en kolay Schengen vizesi onayı veren ülkeler ve yüzdelik oranları:

5- İspanya: Yüzde 86,5 ile Türk vatandaşlarına vize onayı veren ülkeler arasında beşinci sırada yer alıyor. İspanya, Türkler için vize süreçlerinde diğer ülkelere göre daha olumlu bir yaklaşım sergiliyor.

4- Polonya: Yüzde 86,56 ile dördüncü sırada bulunan Polonya, Schengen vizesi başvurularında Türk vatandaşlarına kolaylık sağlayan ülkelerden biri olarak öne çıkıyor.

3- Slovakya: Yüzde 87,77 oranıyla üçüncü sırada yer alan Slovakya, vize başvurularını kabul etme konusunda nispeten daha yüksek bir onay oranına sahip.

2- İtalya: Yüzde 91,08 ile ikinci sırada bulunan İtalya, Türk vatandaşlarına Schengen vizesi verirken daha olumlu bir tutum sergiliyor ve başvuru sahiplerinin büyük çoğunluğuna vize veriyor.

1- Portekiz: Yüzde 93 onay oranıyla birinci sırada yer alan Portekiz, Türk vatandaşlarına Schengen vizesi vermede en kolay ülke olarak öne çıkıyor. Bu yüksek onay oranı, Türk vatandaşlarının Portekiz’e seyahat etmelerini diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha kolay hale getiriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.