Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'nun taksi kararına Martı TAG kurucusu Öktem'den tepki: "200 bin kişi Bakanlığı yürüyeceğiz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da yaşanan taksi sorununun çözümüne yönelik önemli bir adım atılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul’da vatandaşların sıkça şikayetçi olduğu taksi probleminin çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacaklarını belirtti.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'nun taksi kararına Martı TAG kurucusu Öktem'den tepki: "200 bin kişi Bakanlığı yürüyeceğiz"
Yayınlanma:

Bakan Uraloğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız. Bu kapsamda, yarın yapılacak olan UKOME Toplantısı’nda gündeme gelecek olan ve 2 bin 500 araçla başlanacak yeni taksi sisteminin kurulmasına dair teklife, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve bağlı kurumlar olarak olumlu oy vereceğimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz."

Bakan Uraloğlu, bu yeni sistemin İstanbul'daki taksi sorununu çözme adına atılan önemli bir adım olduğunu vurgularken, projenin İstanbul’a hayırlı olmasını diledi.

Bu gelişme üzerine uzun süredir paylaşımlı yolculuk sistemi ile ilgili bir gelişme bekleyen Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem kararla ilgili tepki gösterdi. Öktem sosyal medya hesabı üzerinden "Sayın Bakanım İBB’ye puan kazandıracak bu hamleniz İstanbul’daki taksi kanserini daha da büyütecektir. Çözüm taksi sayısı arttırmak olsaydı, dünyanın 190 ülkesi paylaşımlı yolculuk tercih etmez, plaka çıkartırdı." ifadesiyle karara tepki gösterdi ve Martı TAG kullanıcılarına "200 bin sürücü kardeşim ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’na hareket edeceğiz. Sesimiz orada da duyuracağız. UKOME toplantısından sonra benden haber bekleyin." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.