Ulus Bentderesi'ndeki proje 8 yıldır hâlâ tamamlanamadı

Ankara'nın tarihi ve kültürel dokusuyla ünlü Ulus semtinde yer alan Bentderesi bölgesinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) yürüttüğü bu proje yıllardır tamamlanmayı bekliyor. 29 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan "Ulus Kültür Merkezi Kapalı Çarşı ve Dolmuş Durakları Yapım İşi" projesi, planlanan 720 günlük sürede bitirilememiş ve 8 yılı aşkın bir süredir hâlâ tamamlanmadı.

Ulus Bentderesi'ndeki proje 8 yıldır hâlâ tamamlanamadı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara'nın Ulus semtinde yer alan dev inşaat bir türlü tamamlanamadı. Geçtiğimiz yıl, 17 Nisan 2023'te yapılan bir açıklamada, projenin yüzde 80 oranında tamamlandığı ve çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü ifade edilmişti.

Dönemin Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, projenin tarihi dokuya uygun olarak yürütüldüğünü ve bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacağını belirtmişti. Ancak bu açıklamanın üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen, bölgede hâlâ bir açılış gerçekleşmedi ve proje tamamlanmadı.

1-002.png

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu süreçte çalışmaların ilerlediğini belirtse de projenin hâlâ tam anlamıyla bitirilememesi hayal kırıklığına neden oldu.

1-2-001.png

Bölgede asılı olan bilgilendirme tabelası, projenin başladığı tarihi ve yapım süresini hatırlatırken; aynı zamanda bu sürecin ne kadar uzadığını da gözler önüne seriyor. Uzun zamandır tamamlanamayan proje, çevre sakinlerinin ve esnafın tepkisini çekti. Hacı Bayram bölgesini ziyaret eden vatandaşlar, yıllardır aynı inşaat manzarasına bakıp "Burası ne zaman tamamlanacak?" sorusunu soruyor.

TARİHİ DOKU VE KÜLTÜREL ALANLAR

Projenin tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki trafik ve otopark sorunlarının çözülmesi, sergi salonu, ticari alanlar ve Türkiye’de bir ilk olacak Görme Engelliler Müzesi'nin Başkent’e kazandırılması planlanıyor.

1-1-001.png

8 yılı aşkın süredir devam eden inşaat, bölge halkı ve esnafını zor durumda bırakırken; yetkililerin projenin tamamlanacağına dair net bir tarih açıklaması bekleniyor. Ankaralılar, bu önemli projenin bir an önce tamamlanarak bölgenin yeniden canlanmasını ve kente değer katmasını dört gözle bekliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.