Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası uyarısı geldi!

Ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankasının yeni Başkanı Başkanı Fatih Karahan'a faiz uyarısı yaparak "Bir çuval inciri berbat etmeyin!" dedi.

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası uyarısı geldi!
Yayınlanma:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak atandıktan sonra ilk kez bugün açıklama yapan Fatih Karahan, 'Enflasyon Raporu'nu açıklayarak ilk sınavını verdi. Karahan'ın açıklamalarını ekonomistlerin bir kısmı başarılı bulurken bir kısmı da eleştirdi.

Açıklamasında enflasyonun nedeninin asgari ücret zammı olduğunu belirten Fatih Karahan, faiz konusunu da değerlendirdi. Küresel olarak faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızının önem kazandığını vurgulayan Karahan, "Merkez Bankalarının indirim süreçlerini kademeli bir şekilde sürdüreceklerini" kaydetti.

Parasal sıkılığın korunacağına da dikkati çeken Karahan'a bir uyarı da Ekonomist Özgür Demirtaş'tan geldi. Ünlü Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Merkez Bankasının olması gerekenden erken faiz indirmesi bir çuval inciri berbat eder. Yapmamalarını diliyorum. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldukça başarılı bir konuşma yaptı. Başkan yardımcılarına söz vermesi önemli bir gelişme. Aman zamansız gevşeme yapmayalım söyleyeceğim budur." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.