Ünlü futbolculara kripto para dolandırıcılığı

Dünyaca ünlü futbolcuların karıştığı büyük bir kripto dolandırıcılığı davası, spor dünyasında büyük bir etki yarattı.

Ünlü futbolculara kripto para dolandırıcılığı
Yayınlanma:

Omegapro isimli Dubai merkezli firma, yaklaşık 3 milyon yatırımcıdan toplamda 4 milyar dolar topladı. Bu dolandırıcılık olayında Vinicius Jr., Ronaldinho ve Luis Figo gibi isimler suçlanıyor.

Şirket, yatırımcılara 14 ay içinde yüzde 300 kazanç vaadiyle büyük bir vurgun gerçekleştirdi. Kaká, Carles Puyol, Roberto Carlos ve Fernando Hierro gibi tanınmış futbolcular da davada sanık olarak yer alıyor. Birçok ülke, Omegapro hakkında uyarılar yayımlamasına rağmen, bazı futbolcuların şirkete desteğini sürdürdüğü öne sürülüyor.

Olayın Türkiye ayağında ise dikkat çekici gelişmeler yaşandı. Şirketin kurucu ortağı Andreas Szakacs, ismini Emre Avcı olarak değiştirip Türkiye'ye kaçarken, bu yılın Temmuz ayında yakalandı. Aynı dönemde, şirketin Hollandalı genel müdürü Robert V. de gözaltına alındı.

Davaların Londra'da görüleceği belirtilirken, İspanya'da açılması planlanan davaların yargı yetkisi henüz netlik kazanmadı. Mağdurlar, ünlü futbolcuların etkisiyle dolandırıldıklarını ve büyük kayıplar yaşadıklarını dile getiriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.