Uzmanlar uyardı: Yurt genelinde sıcaklık artıyor!

Türkiye, önümüzdeki günlerde sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Meteoroloji uzmanlarının değerlendirmelerine göre, hafta sonundan itibaren hava sıcaklıklarının 6-8 derece artması bekleniyor. Uzmanlar, gelecek hafta başında sıcaklıkların daha da yükseleceği uyarısında bulunuyor.

Uzmanlar uyardı: Yurt genelinde sıcaklık artıyor!
Yayınlanma:

Son meteorolojik veriler, ülke genelinde serin ve yağışlı havanın yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacağını gösteriyor. Hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren hızla artarak, hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerine çıkması bekleniyor.

İSTANBUL VE MARMARA'DA HAVA DURUMU

İstanbul'da önümüzdeki beş gün boyunca rüzgarların hafif esmesi ve sıcaklıkların artması bekleniyor. Cumartesi günü sıcaklık 30 dereceye ulaşacak. Marmara Bölgesi genelinde sıcaklıklar cumartesi günü 30 dereceyi aşarken, pazar günü 35 dereceyi bile geçebilir. Deniz suyu sıcaklığı ise Kilyos'ta 18, Marmara Denizi'nde 19 derece olarak ölçülüyor.

İÇ ANADOLU'DA GÜNEŞLİ VE SICAK BİR HAFTA SONU

İç Anadolu'da yağışlar sona eriyor ve hafta sonu güneşli geçecek. Ankara'da sıcaklık 28 derece olacak. Konya'da sıcaklık 27, Eskişehir'de 30, Kayseri'de 26, ve Sivas'ta 25 derece olarak tahmin ediliyor. Pazartesi günü ise sıcaklıkların 33-34 dereceye ulaşması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ'NDE SICAK ÇARPMASI TEHLİKESİ

Ege Bölgesi'nde öğle saatlerinde güneşe çıkılmaması uyarısı yapılıyor. Denizli'de sıcaklık 32, Muğla'da 31, Manisa'da 35, Afyonkarahisar'da 28, ve Bodrum'da 33 derece olacak. Rüzgarlar fazla sert değil, yeni haftada ise sıcaklıkların daha da artması bekleniyor.

AKDENİZ'DE BUNALTICI SICAKLAR BAŞLIYOR

Akdeniz Bölgesi'nde açık hava ve bunaltıcı sıcaklar hakim olacak. Adana'da sıcaklık 32, Mersin ve Hatay'da 30, Kahramanmaraş'ta ise 35 derece olacak. Pazartesi ve salı günleri sıcaklıkların 40 dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor.

KARADENİZ BÖLGESİ'NDE DURUM

Karadeniz Bölgesi'nin Trabzon-Artvin kesiminde yağış bekleniyor, ancak çoğu kentte güneşli hava hakim olacak. Rüzgarlar orta hızda esecek. Bolu'da sıcaklık 29, Samsun ve Zonguldak'ta 27, Trabzon'da ise 24 derece olacak. Gelecek salı günü sıcaklıkların artması bekleniyor.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu'da Erzurum ve Kars çevresinde sağanak yağmur beklenirken, Malatya'da hava açık ve sıcaklık 29 derece olacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar hafta sonu 35 derece civarında seyredecek, önümüzdeki salı günü ise 40 dereceyi aşacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.