Yangın milyonlarca lira zarara neden oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki sanayi sitesinde meydana gelen büyük fabrika yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Yangın milyonlarca lira zarara neden oldu
Yayınlanma:

Yangın, çöplükten bal paketleme tesisine sıçrayarak kısa sürede tüm tesisi ve çevresini etkisi altına aldı ve milyonlarca liralık maddi hasara yol açtı.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip etti ve canla başla mücadele eden herkese teşekkür etti. Yangın, saat 21.05 sularında çöp alanında başlamış ve hızla iki iş yerine sıçramış. Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri, Dalaman Hava Limanı itfaiye ekibi, özel sektör tankerleri, iş makineleri ve beton dökme mikserlerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın, iş yeri ve araçların yanmasına neden oldu. Yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre, yangında iki işletmedeki market ürünleri, 6 bin teneke bal, 10 ton zeytinyağı, 1 kamyon, 2 kamyonet, 1 forklift, 5 transpalet ve elektronik cihazlar zarar gördü.

Vali Akbıyık, yangının yerleşim yerlerine sıçrama ihtimalinin bulunmadığını ancak hava rüzgarlı olduğu için tüm birimlerin müdahaleye devam ettiğini belirtti. "Bütün kamu araçlarımız, Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, belediye itfaiye araçları, Dalaman Hava Limanı itfaiyeleri ve özel sektör, olabilecek en hızlı şekilde müdahaleye başladılar. Yangın kontrol altına alındı. 150 personel, 50 civarında arazöz, tanker, beton mikseri ve iş makineleri canla başla mücadele etti. Allah’a şükür can kaybı yok, bir kişi dumandan etkilendi," dedi. Vali Akbıyık, söndürme çalışmalarına destek veren herkese teşekkür etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.