Yargıtay'a 8 yeni atama!

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Danıştay ve Yargıtay’a yeni üyeler atadı. Bu kapsamda Yargıtay'a 8, Danıştay'a ise 3 yeni üye seçildi. Atamalarda dikkat çeken isimlerden biri İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz oldu. Şaban Yılmaz, Yargıtay üyesi olarak görevlendirildi.

Yargıtay'a 8 yeni atama!
Yayınlanma:

HSK Genel Kurulu'nun 2 Ekim’de gerçekleştirdiği toplantıda, Yargıtay üyeliğine önemli isimler atandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz’ın yanı sıra İzmir Karşıyaka Başsavcısı Ali Rıza San, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Daire Başkanı Osman Kiper, İstanbul BAM Üyesi Murat Boylu, İzmit Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Murat Çağlak, HSK Genel Sekreter Yardımcısı Murat Pala ve İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cengiz Doğan da Yargıtay üyeliğine seçilen diğer isimler oldu.

ŞABAN YILMAZ’IN KARİYERİNDE YENİ BİR DÖNEM

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, hukuk kariyerinde önemli başarılara imza atmış bir isim olarak tanınıyor. 2020 yılından bu yana İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Yılmaz, yeni göreviyle Yargıtay üyeliğine adım atarak yargının en üst kademelerinde yer alacak.

HSK’nın atamalarıyla Yargıtay’ın kadrosuna katılan yeni üyelerin, Türkiye'nin adalet sistemine önemli katkılar sunması bekleniyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.