Yargıtaydan önemli karar: İnternet bağımlısı olmak boşanma sebebi!

Yargıtay, internet bağımlılığı nedeniyle eşine ve ailesine yeterli ilgiyi göstermeyen eşler için emsal teşkil edecek önemli bir karara imza attı. Gebze'de görülen bir davada, internet bağımlısı eşin evine, eşine ve çocuğuna yeterli ilgiyi göstermemesi boşanma sebebi olarak kabul edildi. Aile Mahkemesi, bu durumu "kusurlu davranış" olarak değerlendirdi ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de bu kararı onadı.

Yargıtaydan önemli karar: İnternet bağımlısı olmak boşanma sebebi!
Yayınlanma:

İçtihat Bülteni Uygulaması'ndan elde edilen bilgilere göre, Gebze'de karşılıklı olarak açılan boşanma davasında, eşlerden birinin internet bağımlısı olması, eşine, evine ve çocuğuna yeterli ilgiyi göstermemesi gerekçesiyle mahkemeye taşındı. Gebze Aile Mahkemesi, bu durumu kusurlu davranış olarak değerlendirerek boşanma kararı verdi.

Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, taraf vekillerinin istinaf başvurularını esastan reddetti. Bunun üzerine taraf vekilleri, temyiz başvurusunda bulundu ve dosya Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne gönderildi.

YARGITAY: "BOŞANMA SEBEBİ"

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yaptığı inceleme sonucunda, internet bağımlısı eşin evine, eşine ve çocuğuna yeterli ilgiyi göstermemesinin boşanma sebebi olduğuna hükmetti. Kararda, "Tarafların iddia, savunma ve dayandıkları belgelere, uyuşmazlığın hukuki nitelendirilmesi ile uygulanması gereken hukuk kurallarına, dava şartlarına, yargılamaya hâkim olan ilkelere, ispat kurallarına ve temyiz olunan kararda belirtilen gerekçelere göre davacı-davalı erkek vekilinin temyiz itirazları yerinde görülmemiştir. Tarafların iddia, savunma ve dayandıkları belgelere, uyuşmazlığın hukuki nitelendirilmesi ile uygulanması gereken hukuk kurallarına, dava şartlarına, yargılamaya hâkim olan ilkelere, ispat kurallarına ve temyiz olunan kararda belirtilen gerekçelere göre davalı-davacı kadın vekilinin temyiz itirazları yerinde görülmemiştir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.