Yargıtay'ın bozduğu Hrant Dink davasına devam edildi

Yargıtay'ın bozma kararının ardından, Hrant Dink'in öldürülmesi davası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

Yargıtay'ın bozduğu Hrant Dink davasına devam edildi
Yayınlanma:

Duruşmada 3'ü tutuklu sanık ile taraf avukatları hazır bulundu. Cumhurbaşkanlığı avukatı Timuçin Üzel de duruşmada yer aldı.

Dink ailesinin avukatı Havva Hülya Deveci, cinayette sorumluluğu olan bazı kamu görevlilerinin yargılanmadığını ve cezalandırılmadığını savunarak, mahkemeden bu kişiler hakkında "Anayasayı ihlal" suçundan suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Cumhurbaşkanlığı avukatı Üzel ise mütalaaya kısmen katıldıklarını belirterek, tüm sanıkların "Anayasayı ihlal" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Sanıklardan Veysal Şahin, Dink cinayetinden önce üst amirlerine bilgi verdiğini ancak cinayetin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmadığını öne sürdü. Kendisinin cinayeti planlayan, azmettiren veya gerçekleştiren sanıklarla herhangi bir ilişkisinin olmadığını savundu ve tahliyesini ve beraatini talep etti.

Diğer sanıklar da benzer şekilde savunmalarını yaparak suçsuz olduklarını iddia ettiler. Tutuklu sanıklardan Okan Şimşek, uzun süredir haksız yere yargılandığını belirterek mahkemeden adalet talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu 7 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Dinlenilemeyen 2 sanığın savunmalarının bir sonraki celse alınmasına karar vererek duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.