Yavuz Ağıralioğlu kimdir? Yavuz Ağıralioğlu parti mi kuruyor? Yavuz Ağıralioğlu'nun partisinin adı ne?

Eski İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu partisinden istifa ettikten sonra yeni bir parti kuracağını duyurdu. Peki, Yavuz Ağıralioğlu kimdir? Yavuz Ağıralioğlu parti mi kuruyor? Yavuz Ağıralioğlu'nun partisinin adı ne? işte detaylar...

Yavuz Ağıralioğlu kimdir? Yavuz Ağıralioğlu parti mi kuruyor? Yavuz Ağıralioğlu'nun partisinin adı ne?
Yayınlanma:

İYİ Parti'den istifa ederek bağımsız bir yol izlemeye karar veren Yavuz Ağıralioğlu, yeni partisinin tanıtımı için geri sayımı başlattı. Kamuoyunda merakla beklenen parti tanıtımında, partinin ismi ve vizyonu açıklanacak.

Yavuz Ağıralioğlu’nun liderliğinde kurulan partinin hazırlıklarında sona yaklaşıldı. Partinin logosunda parlament mavisi ve beyaz renklerin kullanılacağı ifade edilirken, "Milletini koruyan, millet için, milletin içinde siyaset" sloganıyla yola çıkacağı belirtildi. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere, 40’tan fazla ilde parti teşkilatları için isimlerin belirlendiği açıklandı.

Parti kuruluş sürecine hız kesmeden devam eden Ağıralioğlu, günümüz siyasi atmosferini, AK Parti’nin iktidara gelmeden önceki 2001 yılına benzetti. Partiyi herhangi bir B planı olarak kurmadıklarını vurgulayan Ağıralioğlu, geniş bir taban oluşturmayı hedefliyor.

Partinin ismi henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da, en güçlü iddialardan biri "Anahtar Parti" olacağı yönünde. Sosyal medyada "Anahtar Parti" isminin kullanıcı adlarının alınmış olması bu iddiaları güçlendiriyor. Partinin sloganı ise "Milletini koruyan, millet için, milletin içinde siyaset" olarak benimsenmiş durumda.

Ağıralioğlu, ilk aşamada 40’tan fazla ilde teşkilatlanmayı hedefleyerek, partiyi geniş bir tabana yaymayı planladıklarını dile getirdi.

thumbs-b-c-d5dc1960f24505b95775f91fcf1b2d46.jpg

YAVUZ AĞIRALİOĞLU KİMDİR?

Yavuz Ağıralioğlu, 1 Şubat 1972'de Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğmuştur. İlk öğrenimini Yozgat'ta tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Siyaset hayatına 2011 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) başlayan Ağıralioğlu, 2015 yılında İstanbul milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girmiştir. Ancak 28 Mart 2023 tarihinde İYİ Parti’den istifa ederek, kendi siyasi yolunu çizme kararı almış ve yeni bir parti kurma çalışmalarına başlamıştır.

Yavuz Ağıralioğlu, Türkiye İnisiyatif Merkezi'nin başkanlığını sürdürmekte olup, aynı zamanda kaplıca işletmeciliği ve inşaat sektöründe ticari faaliyetlerde bulunmaktadır. Özel hayatında ise Bilge Ağıralioğlu ile evlidir ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.