Yeni düzenleme geldi: Elektrikli şarj ünitelerinde gelişme!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, elektrikli araç kullanımını teşvik etmek amacıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Yeni genelgeyle, site ve apartmanlarda elektrikli araç şarj ünitesi kurulumu için gerekli izin süreçleri büyük ölçüde basitleştirildi.

Yeni düzenleme geldi: Elektrikli şarj ünitelerinde gelişme!
Yayınlanma:

Yapılan açıklamaya göre, artık ortak alanlarda şarj ünitesi kurulması için kat maliklerinin çoğunluk kararı yeterli olacak. Bağımsız bölümlerde ise, kat malikleri kurulu kararına gerek kalmadan şarj ünitesi kurulabilecek. Genelge, 81 ilin valiliklerine ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığına iletildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Daha temiz bir çevre ve çevre dostu ulaşım anlayışını desteklemek amacıyla apartman ve sitelerde elektrikli araç şarj ünitelerinin yaygınlaşmasını kolaylaştırıyoruz. Genelgemizi 81 ilimize gönderdik. 2053 Net Sıfır Emisyon hedefimize ulaşacağız ve yeşil dönüşümü hep birlikte başaracağız," dedi.

Yeni düzenleme ile, ortak alanlarda elektrikli araç şarj üniteleri kurulumu için kat maliklerinin çoğunluğunun onayı yeterli olacak. Bağımsız bölümlerde, mevcut elektrik tesisatında değişiklik yapılmaması ve diğer bölümlere zarar verilmemesi koşuluyla, kat malikleri kurulu kararına gerek duyulmadan ünite kurulabilecek.

İnşa ve ruhsat gerektirmeyen bu ünitelerin kurulumları, "ortak alanlarda inşaat yapılması" kapsamına girmediği için maliklerin beşte dördünün rızası aranmayacak. Ayrıca, şarj ünitelerinin kurulumu sırasında ilgili elektrik kurumunun olumlu görüşü alınması ve tüm mevzuatlara uyulması zorunlu olacak.

Site veya apartman dışına ticari amaçla hizmet vermeye yönelik istasyonlar ise bu düzenleme kapsamında yer almıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.