Yeni vergi düzenlemesi geliyor: Birden fazla evi olanlar dikkat!

Ekonomi yönetimi, doğrudan vergilerin oranını artırmak amacıyla yeni bir vergi reformu paketi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, özellikle birden fazla evi olan ev sahiplerini ilgilendiren önemli düzenlemeler gündeme gelecek. Haziran ayının ilk haftasında Meclis gündemine gelmesi beklenen yeni paket ile birden fazla gayrimenkule sahip olanlar için ekstra vergi yükümlülükleri getirilmesi planlanıyor.

Yeni vergi düzenlemesi geliyor: Birden fazla evi olanlar dikkat!
Yayınlanma:

Yeni düzenlemeye göre, ev sahipleri ikamet ettikleri evin vergisini her yıl normal şekilde ödemeye devam edecekler. Ancak, 2 veya daha fazla evi olanlar için emlak vergisi oranları artarak uygulanacak. Artış oranlarının ne kadar olacağı ise henüz netlik kazanmadı.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMESİ

Emlak vergisi, ev, iş yeri, tarla ya da bahçe gibi gayrimenkullere sahip olanlar tarafından ödenmek zorunda. 2024 yılı için ödenecek emlak vergisinin ilk taksiti 31 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Geçtiğimiz yıl gayrimenkul alanlar, bu yıl ilk kez vergi ödemesi yapacaklar. Bu yıl gayrimenkul edinenler ise emlak vergisini 2025 yılında ödemeye başlayacaklar. İsteyen vatandaşlar, emlak vergisinin her iki taksitini de tek seferde ödeyebilirler.

EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF?

Belirli koşulları taşıyan bazı vatandaşlar, emlak vergisinden muaf tutulmaktadır. Bu muafiyetlerden yararlanabilecek gruplar şunlardır:

  • Aylık geliri dışında başka geliri olmayan emekliler,
  • Hiçbir geliri olmayanlar,
  • Şehit yakınları,
  • Engelli vatandaşlar,
  • Gaziler,
  • Vefat eden emekli, gazi veya engelli birinci derece yakınları.

Bu vatandaşlar, brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutları için emlak vergisi ödemeyecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum