'Yenidoğan çetesi' için hazırlanan iddianame kabul edildi

İstanbul'da bebek acil hastalarını özel hastanelere sevk ederek ölümlerine yol açtıkları iddia edilen bir çeteye yönelik soruşturmada, 22'si tutuklu toplam 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

'Yenidoğan çetesi' için hazırlanan iddianame kabul edildi
Yayınlanma:

İddianamede, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla işbirliği yaparak bazı hastanelerin yenidoğan ünitelerine hasta sevki sağladıkları ve bu yolla haksız kazanç elde ettikleri belirtiliyor. Mahkeme, kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu iddianameyi kabul etti.

Ana sanıklardan Fırat Sarı ve İlker Gönen’in 10 kez "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık", "örgüt kurma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası almaları isteniyor. Diğer şüpheli Gıyasettin Mert Özdemir içinse benzer suçlardan toplamda 589 yıl 9 aya kadar hapis talep ediliyor.

Aralarında doktor, hemşire ve sağlık görevlilerinin de yer aldığı 18 şüpheli için, bebeklerin ölümüyle bağlantılı olarak 10 ila 437 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları öngörülüyor. İddianamede, dolandırıcılık suçuna aracılık eden hastaneler ve bu hastanelerin bağlı olduğu şirketlerin de mallarına el konulması ve faaliyetlerinin durdurulması yönünde karar talep ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.