Yıllarca kurumsal hayatta çalıştı, 40 yaşında dönüm noktasını yaşadı

Uzun yıllar boyunca kurumsal hayatta çalışan ve bir yıl önce kahve dükkanını devralarak kendi işletmesine sahip olan Dilan Ulaş, ticarete adım atmak isteyen kadın girişimcilere tavsiyelerde bulundu.

Yıllarca kurumsal hayatta çalıştı, 40 yaşında dönüm noktasını yaşadı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ticaret dünyasına adım atan ve başarıyı yakalayan bir kadın girişimci olarak 41 yaşındaki Dilan Ulaş, “Kadınlar için beyaz yaka olarak çalışmak da zor ticaret yapmak da zor. Kadınlar çalışma hayatında ayrıca kendilerini korumak için de mücadele veriyor. Bu yüzden risk alarak, hayallerinize ulaşmak için adım atmaya değer. Bir işe başlarken kimseye mikrofon uzatmayın. 40 yaşında dönüm noktamı yaşadım." dedi.

kadin-girisim.jpg

Kadın girişimcilere inandıkları yoldan vazgeçmemelerini tavsiye eden Ulaş, "Benim yıllardır hayalimdi ve günün birinde gerçekten istediğim için oldu. Kadın girişimcilerimiz de önce kendine inanmalı. Kaygının olduğu noktada başarı olmuyor. Elinizden geleni yapıyorsanız, mücadelenizi veriyorsanız hayat size bunun karşılığını veriyor. Çok iyi bildiğiniz bir işte bile ilk adım zordur. Başlangıç aşamasında kaygıyı minimize ederek hareket etmek çok önemli." diye konuştu.

“MAVİ YAKA ‘MESLEK’ OLARAK GÖRÜLMÜYOR”

Mavi yaka mesleklerin yeterince değer görmediğine dikkat çeken Ulaş, hizmet sektöründeki en büyük zorluğun ‘meslek’ olarak görülmemesi olduğunu ifade etti. Ulaş, “Personel sirkülasyonu yoğun. Bu sektörde ticaret düşünen herkesin yaşayacağı en büyük sorun budur. Sistem değişmedikçe bu sorun da devam edecektir." diye konuştu.

untitled-1-002.jpg

“EKONOMİK DEĞİŞİMLERİ MÜŞTERİYE NASIL YANSITTIĞINIZ ÖNEMLİ”

Her dönemde bir kriz yaşanabileceğini ve değişim-dönüşümün kaçınılmaz olduğunu belirten Ulaş, "Ekonomik olarak zorlayan bir süreçten geçiyoruz ancak bunu yansıtma ve ifade etme şekliniz çok önemli. Müşterilerimle temas halindeyim. Benim bugün bu değişimi ticaretime nasıl yansıttığım önemli. Kalitede inatçıyım. Kısa sürede kazanç sağlamak değil, uzun soluklu kaliteli bir yer olarak anılmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Aidiyet duygusunu oluşturmanın önemine değinen Ulaş, "Fiyat skalası olarak piyasa ile dengiz. Ancak benim farkım insanlara verdiğim kıymettir. Burada anlatmak istediğim insanların nasıl sevilebileceğidir. Ben burada müşteri değil misafir ağırlıyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.