Yola saçılan 13 bin TL'liyi toplayıp sahibine verdi

Samsun'un Havza ilçesinde, önünde giden traktörden saçılan 13 bin lirayı toplayıp sahibine teslim eden vatandaşa tebrik yağdı.

Yola saçılan 13 bin TL'liyi toplayıp sahibine verdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Samsun'da "yaşasın iyilik, dürüstlük" dedirtecek bir olay meydana geldi. Samsun'un Havza ilçesinde esnaflık yapan Hüseyin Satılmış, vefat eden babası için düzenlenen mevlit programına katılmak amacıyla aracıyla evine giderken, Aslançayırı Mahallesi mevkisinde önünde giden traktörden kâğıtların savrulduğunu gördü.

Aracını durdurarak kâğıtların para olduğunu anlayan Satılmış, yola ve araziye dağılan 13 bin 600 lirayı topladı.

Satılmış, daha sonra çevredeki mahallelerin muhtarlarına haber vermesi sayesinde paranın, Sivrikese Mahallesi'nde ikamet eden Zülkarneyn Özgen'e ait olduğunu öğrendi. Özgen ile bir araya gelen Satılmış, bulduğu parayı sahibine teslim etti.

Parasına kavuşan Özgen, Satılmış'a teşekkür ederek, "Canlı hayvan pazarından hayvan almaya gittim ancak alamadan döndüm. 20 bin lira para vardı üzerimde. Traktör ile dönerken cebimde bulunan paranın 15 bin lirası düşmüş, fark etmedim. Daha sonra kardeşim bana ulaştı, çok mutlu oldum." dedi.

Satılmış ise öğle vakti evine giderken önündeki traktörden para saçıldığını gördüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlk olarak kağıt parçası sandım. Para olduğunu fark edince durdum. Yola ve araziye dağılan parayı toplamaya başladım. Orada bir de çoban vardı, o da yardım etti. Traktöre seslendim ama durmadı" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.