Yurt dışından ikinci telefonu getirmek hayal oldu!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yeni düzenlemesiyle, yurt dışından getirilen ikinci cep telefonlarının Türkiye'ye girişi artık mümkün olmayacak. Bu yeni kurala göre, yolcuların yanlarında birden fazla cep telefonu getirmesi durumunda, gümrük vergisi ödemesi de gerçekleşmeyecek ve bu telefonlara el konulacak.

Yurt dışından ikinci telefonu getirmek hayal oldu!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sabah gazetesinin haberine göre, gümrükte el konulan ikinci telefonlar, yolcunun yurtdışına çıkışında kendisine iade edilecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının bu düzenlemesinin temel gerekçesi, kaçakçılığın önlenmesi ve kayıt dışı telefon ticaretinin engellenmesidir.

Daha önce birden fazla telefonun gümrük vergisi ödenerek yurda sokulması, bu telefonların kayıt dışı olarak satılmasına olanak tanıyordu. Yeni düzenleme ile bu durumun önüne geçilmesi hedefleniyor.

KAYITSIZ KULLANIM SÜRESİ UZATILDI

Ayrıca, yurt dışından cep telefonu getirenler için kayıt süresi de uzatıldı. Geçen ay gelen düzenlemeyle birlikte yurt dışından alınan cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresi 120 günden 180 güne yükseltildi. Yurt dışında ikamet eden ve yanlarında mobil cihaz getiren vatandaşlar, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini e-Devlet Kapısı üzerinden otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus olarak 180 güne kadar uzatabilecek.

Ocak 2024'ten itibaren yurt dışı telefon kayıt ücreti 31 bin 692 TL'ye yükseltilmişti. Bu düzenlemeyle birlikte, yurt dışından getirilen telefonların kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi sürecine daha fazla önem veriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.