Zam fırtınasından tavuk da nasibini aldı! Vatandaş ne yiyecek?

Son dönemlerde her ürüne peş peşe zam geliyor. Bu ürünlerden biri de tavuk eti… Kırmızı etten sonra tavuk eti de vatandaş alamaz oldu.

Zam fırtınasından tavuk da nasibini aldı! Vatandaş ne yiyecek?
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Yüksek enflasyon, üretim maliyetlerinin artması başta besicileri olumsuz etkiledi. Bu durumda kırmızı ve beyaz etin yükselmesine neden oldu. Kırmızı ete son dönemde peş peşe zam geldi. Kırmızı ette de durum artık pek iç açıcı değil, fiyatlar halen artmaya devam ediyor. 1 kilogram kıymanın kilosu 500 liraya yükseldi. Kırmızı et fiyatlarından sonra tüketiciler beyaz ete yöneldi ancak beyaz ette artık cep yakıyor.

tavuk3.jpg

BEYAZ ET YEMEK HAYAL OLDU!

Vatandaşın sofrasından eksik etmediği beyaz et artık cep yakıyor. Kırmızı etin ardından beyaz ette de görülen fahiş fiyat artışları vatandaşları mağdur ediyor.

TAVUK ETİ SOFRALARDA YERİNİ KAYBEDİYOR!

Kırmızı ete gelen zam nedeniyle vatandaş beyaz ete yöneldi. Ancak bu talep artışı tavuğun fiyatını da yükseltti. Tavuk etine son bir yılda ortalama yüzde 200 zam geldi. Gelen bu zamlar tüketici mağdur oldu. Sofralardan eksik olmayan beyaz et artık sofralarda yerini kaybetmeye başladı. Sadece son 5 ayda beyaz ete yüzde 200 zam yapılırken bu artış artık tüketicileri de çileden çıkardı.

anadolugazete.com.tr olarak ünlü zincir marketlerde bulunan tavuk eti fiyatını araştırdık.

Kasaplarda tavuğun kilosu 120 lira, marketlerde ise tavuğun kilosu 80 lira. Marketlerde piliç bonfilenin 1 kilogram ortalama fiyatı 200 lira, 1 kilogram kanadın kilosu ise 230 lira, 1 kilogram tavuk ızgara tava ise 239 lira.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.