Zamlar bunaltmıştı: Motorine indirim geliyor!

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve uluslararası piyasalardaki değişiklikler, Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre, motorine 1,21 TL'lik bir indirim bekleniyor.

Zamlar bunaltmıştı: Motorine indirim geliyor!
Yayınlanma:

Akaryakıt fiyatları üst üste zamlarla beraber zirve rakamları gördü. Brent petrol fiyatındaki değişimler ve dünyadaki hareketli gergin gündem fiyatları etkilemeye devam ediyor. Zamların ardından sırada indirim olması bekleniyor.

Orta Doğu'da yaşanan gerginlikler ve özellikle İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, petrol fiyatları üzerinde belirgin bir etki oluşturuyor. Geçen hafta Brent petrolün varil fiyatı yüzde 1,4'lük bir artışla 82,8 dolara yükseldi. Ancak, yeni haftaya petrol fiyatlarında bir düşüşle başlandı. Özellikle ABD'de petrol talebinde yaşanan belirsizlikler, petrol fiyatlarında düşüşe neden oldu. Bu durum, akaryakıt fiyatlarında da bir miktar düşüş beklentisine yol açtı.

Motorin fiyatlarında beklenen 1,21 TL'lik indirim, bu dalgalanmanın bir sonucu olarak ortaya çıktı. Güncel olarak benzinin litresi ortalama 41,22 lira, motorinin litresi ise 44,3 liradan satılıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.