27 Haziran 2024’te neler yaşandı? 27 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

27 Haziran 2024’te neler yaşandı? 27 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: ESRA SARI

DÜNYADAKİ GELİŞMELER

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, iç savaşın sürdüğü Sudan'da her 5 kişiden 1'inin acil durum seviyesinde gıda güvensizliği yaşadığını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki her ihlali dehşetle karşıladıklarını bildirdi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 37 bin 765'e, yaralananların sayısının da 86 bin 429'a yükseldiği aktarıldı.

Hamas, İsrail ordusunun Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlediği kara saldırısını Filistinliler aleyhindeki "soykırım savaşının devamı" olarak değerlendirdi.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bölücü terör örgütü PKK mensuplarının, Irak'ın kuzeyinde orman yakmaya başladığını duyurdu.

MSB, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son iki haftada 89 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik stratejik hedefimizdir. Birliğin de Türkiye'ye benzer bir perspektiften yaklaşmasının müşterek menfaatimize olduğu aşikar." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Almanya Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser ile görüştü.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın partisinden istifa etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında bugün gerçekleştirilen toplantıda, haziran ayı faiz kararını açıkladı. Piyasa beklentileri doğrultusunda hareket eden Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.

Ankara'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış'ın cenazesi Düzce'nin Akçakoca ilçesinde toprağa verildi.

YANGINLAR

Türkiye'de bugün İzmir, Aydın ve Tunceli'de ormanlık alanda yangın çıktı.

İzmir'in Bornova ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Aydın'ın Didim ilçesinde makilik alanda çıkan yangın ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde ağaçlık alanda yangın çıktı. Bölgede ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

ANKARA'DAKİ GELİŞMELER

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü'nde 'Bağımlılık Nedir, Ne Değildir?' adlı panel düzenlendi.

Panelde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bağımlılık, toplumumuzun ve bireylerimizin karşı karşıya olduğu çok büyük bir sorun. Ancak, bu sorunla başa çıkmak için kararlı bir şekilde çalışmak gerekiyor ve toplumun bütün kesimlerini de bu işe ortak etmek gerekiyor." dedi.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bir besi çiftliğinden kaçan inek uçurumdan düştü. İneği tüm çabalarına rağmen bulunduğu yerden çıkaramayan sahibi yardım bekliyor.

Depremzede esnafa destek sağlamak amacıyla düzenlenen "Hatay Tanıtım Günleri" Ankara'da başladı.

SPORDAN GELİŞMELER

Milli atıcı Yusuf Dikeç, 10 metre havalı tabanca kategorisinde Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti.

Trendyol Süper Lig'in yeni ekibi Eyüpspor, 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Dorukhan Toköz'ü kadrosuna kattı.

Beşiktaş Kulübü, futbol A takımı teknik ekibine Anthony McElhone ve Rudolfus Hubertus Hesp'i dahil etti.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, hazırlık maçında Filipinler'i 84-73 mağlup etti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.