Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez toplanarak teklifleri görüşecek

Asgari Ücret Tespit Komisyonu pazartesi günü ikinci toplantısını yaparak TİSK'in sunacağı ilk teklifi görüşecek. Peki, masada hangi formüller var? 2024 yılı asgari ücreti ne kadar olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez toplanarak teklifleri görüşecek
Yayınlanma:

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık Pazartesi gerçekleştirdi. İlk toplantıda herhangi bir ücret teklifi konuşulmazken gözler ikinci toplantının yapılacağı 18 Aralık Pazartesi gününe çevrildi.

7 milyondan fazla çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret konusu, milyonlarca vatandaşı da dolaylı olarak ilgilendiriyor.

11 Aralık’ta yapılan ilk toplantıda asgari ücret belirleme aşamalarındaki takvim oluşturuldu. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik heyet komisyonda yeni yılın asgari ücretini belirleyecek.

ÇALIŞMA BAKANI ENFLASYON VURGUSU YAPTI

Komisyonun ilk toplantısının açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği vurgusu yaptı.

2024 yılı asgari ücret miktarının, sosyal diyalog ve istişare yoluyla tespit edileceğini belirten Bakan Işıkhan, "Ekonomimizi büyütecek, çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyecek, istihdamı koruyacak ve artıracak en makul noktada belirlenmesi için çalışacağız." dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı ise 18 Aralık Pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunda işçi tarafını temsilen 5 kişilik heyete TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren tarafını temsilen 5 kişilik heyete TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, 5 kişilik hükümet heyetinde ise Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş başkanlık edecek.

asgari-ucret.jpg

MASADA HANGİ FORMÜLLER VAR?

Kamuoyunun merakla beklediği 2024 yılı asgari ücretine gelecek zam oranlarına göre oluşacak net ve brüt rakamlar ise şu şekilde:

Yüzde 35’lik zamda asgari ücret 15 bin 392 lira
Yüzde 40’lık zamda 15 bin 962 lira
Yüzde 45’lik zamda 16 bin 532 lira
Yüzde 50’lik zamda 17 bin 103 lira
Yüzde 55’lik zamda ise 17 bin 673 lira olacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da önceki gün TRT Haber'de yaptığı açıklamada çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği vurgusu yapmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.