Ayşenur Ezgi'nin amcası Yılmaz Eygi: "Özgür bey sağ olsun, çok destek oldu"

İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesinde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında yaşanan tartışmaya, Ayşenur’un amcası Yılmaz Eygi de açıklık getirdi. Yılmaz Eygi, cenazede Özel’in konuşma yapamamasından duyduğu üzüntüyü dile getirirken, Özgür Özel’in destek olduğunu ifade etti.

Ayşenur Ezgi'nin amcası Yılmaz Eygi: "Özgür bey sağ olsun, çok destek oldu"
Yayınlanma:

Batı Şeria’da İsrail askerlerinin saldırısında hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi’nin Aydın’ın Didim ilçesinde düzenlenen cenaze törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da katıldı. Tören sırasında konuşma yapmak isteyen Özel, bu fırsatı bulamayınca Kurtulmuş’a tepki gösterdi. Özel, "Ağzımızdan çıkan iki çift lafın çok yerde kıymeti olur. 'Tarafsızım' deyip böyle yapmak olmadı" diyerek Kurtulmuş’a sitemde bulundu. Kurtulmuş ise Özel'e, "Kardeş, benden farklı bir şey mi söyleyeceksin?" yanıtını verdi.

YILMAZ EYGİ: "ÖZGÜR BEY SAĞ OLSUN, ÇOK DESTEK OLDU"

Cenazede yaşanan bu gerilim sonrası konuşan Ayşenur Ezgi Eygi’nin amcası Yılmaz Eygi, her iki siyasiye de teşekkür etti. Eygi, “Özgür Bey sağ olsun, çok destek oldu. Devlet de çok destek verdi. Vali Bey buradaydı, belediyemiz çok yardımcı oldu. Hem iktidar hem de muhalefet çocuğumuzu sahiplendi. Bu tabloyu uzun zamandır özlemiştik” diyerek cenaze törenindeki dayanışmayı övdü.

"KEŞKE ÖZGÜR BEY DE KONUŞSAYDI"

Yılmaz Eygi, CHP lideri Özgür Özel’in konuşma yapamamasına da üzüldüğünü dile getirdi. "Keşke Özgür Bey de konuşsaydı, onun da çocuğumuzu sahiplendiğini bilirdik" ifadelerini kullanan Eygi, törendeki izdihamdan dolayı Özel ile görüşemediğini belirtti.,

"CENAZEYİ TANIMADIĞIMIZ İNSANLAR SAHİPLENDİ"

Cenaze törenine katılan kalabalık hakkında da konuşan Yılmaz Eygi, tanımadıkları birçok kişinin cenazeye katılmasının aileyi onurlandırdığını söyledi. "İstanbul’dan bireysel olarak gelenler, Filistin bayrakları getirenler oldu. Evimiz dolup taştı. Bu bizi çok mutlu etti" diyerek cenaze törenine olan yoğun katılımın aileyi teselli ettiğini ifade etti(HABERLER.COM)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.