Cevdet Yılmaz: "Okullarda bağımlılığa müdahale programı başlatılıyor"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çocuklar ve gençler arasında artan bağımlılıklarla mücadele kapsamında, okullarda yeni bir programın hayata geçirileceğini duyurdu. Kumar, internet, akıllı telefon ve oyun bağımlılıklarına karşı alınacak önlemler, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) toplantısında ele alındı.

Cevdet Yılmaz: "Okullarda bağımlılığa müdahale programı başlatılıyor"
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bağımlılıkların toplum sağlığı açısından kritik öneme sahip olduğunu belirterek, 2024-2028 yıllarını kapsayan bağımlılıkla mücadele planlarının hayata geçirileceğini vurguladı. Yılmaz, bağımlılıklar konusunda en üst düzeyde takip ve mücadele politikasının sürdürüldüğünü ifade etti.

OBM PROGRAMI İLK KEZ UYGULANACAK

Yılmaz, kumar, internet, akıllı telefon ve oyun bağımlılığı gibi davranışsal bağımlılıklara karşı hazırlanan "Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı"nın (OBM) ilk kez okullarda uygulanmaya başlanacağını duyurdu. OBM programı ile bağımlılıklara karşı daha erken müdahale edilmesi ve öğrencilerin bağımlılıklardan korunmasının amaçlandığını belirtti.

2024-2028 BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EYLEM PLANI DEVREDE

2024-2028 yıllarını kapsayan tütün, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıklarla mücadele eylem planları masaya yatırıldı. Yılmaz, kurumlar arası eş güdüm sağlanarak bağımlılık tedavi merkezlerinin ve danışmanlık hizmetlerinin artırılacağını belirtti. Özellikle bağımlılıklar konusunda tedaviye erişim imkanlarının genişletileceğini ve toplumun tüm kesimlerinin destekleneceğini ifade etti.

KURULDA BAKANLAR VE İLGİLİ KURUM YETKİLİLERİ YER ALDI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu toplantısına, birçok bakan ve yetkili katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu gibi önemli isimler toplantıda hazır bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.