CHP Lideri Özel: Milletvekilleri meclis çatısı altında darbeye direndi

HABERTÜRK canlı yayınına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz'un yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulunarak, "Milletvekilleri Meclis çatısı altında darbeye direndi." dedi.

CHP Lideri Özel: Milletvekilleri meclis çatısı altında darbeye direndi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Habertürk'ün canlı yayınına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı.

Ciner Medya Grubu Ankara Temsilci Fevzi Çakır'ın sorularını yanıtlayan Özel, 15 Temmuz akşamı için ""Meclis'i açan değil, Meclis'in açılması fikrini ortaya atan kişiyim." dedi.

O sırada milletvekili grubuna hemen mesaj yazarak genel merkezde toplanma çağrısı yaptığını aktaran Özel, şöyle konuştu:

"16 arkadaşımız da geldi, bir değerlendirme yaptık. Dedik ki, 'Bütün darbeler meclisleri kapatır, bizim bu Meclis'i açmamız lazım yoksa bunlar giderler Meclis'i zapt ederler, bir daha girilmez, gidelim orada mücadele edelim.' Ben Sayın (Mustafa) Elitaş'ı, Ayşenur Bahçekapılı'yı, Meclis Başkanını, başkan vekillerini aradım ve dedim ki, 'Biz bu Meclis'i açalım.' Onlar, 'Biz değerlendirelim.' dediler ve kısa bir süre sonra çağrı geldi. Ben Meclis'i açan değil, Meclis'in açılması fikrini ortaya atan kişiyim. Meclis'i açan, o günün Meclis Başkanıdır. İsmail Kahraman'ın çağrısıyla geldik. Kendisinin 'Olağanüstünün olağanüstüsü' olarak nitelendirdiği oturum gerçekleşti."

Özel, Meclis'in açılacağını duyunca harekete geçtiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"O an Meclis'e giderken şöyle bir ruh halindeydik, 'Gidelim, demokrasiye sahip çıkalım, biz üzerimize düşeni yapalım.' Darbeciler başarırsa zaten hepimiz gittik ama başaramadıkları durumda karşılarında iktidarıyla, muhalefetiyle öyle bir güçlü demokrasi görüntüsü olsun ki Türkiye ve dünya, bir daha kimse buna yeltenemesin. Esas hareket noktamız buydu."

"SÖZÜMÜZE DEĞER VEREN HERKESİ DARBEYE DİRENMEYE ÇAĞIRDIK"

Salona girdikten sonra dönemin Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın oturumu birlikte yönetme teklifinde bulunduğunu ve devamında konuşma yaptığını kaydeden Özgür Özel, "Altımda kot pantolon, üzerimde sivil bir gömlek var. Divana çık deyince 'Böyle nasıl olacak?' dedim. O sırada Sayın Aydoğdu 'Ben ceketimi vereyim.' dedi. Ceketi aldım üzerime giyerken dedim ki, 'Milli görüş ceketini en son bana da giydirdiniz.' İsmail Kahraman da 'Çok yakıştı.' dedi. O sıralarda Meclis'in bombalanması yaşanmamıştı. Ben dedim ki, '100 yıllık partiyiz, yeneriz yenilir ama hiçbir zaman darbeden medet ummayız. Millet CHP'ye yeni bir görev verene kadar ana muhalefet partisiyiz. Seçilmiş parlamentonun, demokrasinin, hükümetin arkasındayız.' Sen o darbeden bir medet umuyor görüntüsü verirsen, o gece Türkiye çok kötü bir noktaya savrulabilir. Çok net olmak gerekiyordu. Sözümüze değer veren herkesi darbeye direnmeye çağırdık."

"AT İZİYLE İT İZİ BİRBİRİNE KARIŞTI"

Özel, 20 Temmuz'da OHAL ilan edilmesinin yanlış olduğunu ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"İçine Anayasa değişikliği, referandum ve genel seçim sığdırıldı. OHAL sırasında mahkeme kararlarına, OHAL kararnamelerine itiraz edilemedi. İçine her şeyi attılar ve çok kötü kullandılar o yetkiyi. İnsanların adalete olan güveni sarsıldı. At iziyle it izi birbirine karıştı. Biz, iktidarıyla muhalefetiyle büyük bir dirayet ve samimiyetle bu işi sürdürebilseydik bunlar olmazdı."

Özel, "Uyuyan hücreleri vardır. Dikkatli olmak lazım. Alınan ana mesajı unuttu bazıları... Önemli olan şu: Tarikatlar ve cemaatler devleti yönetmek için ortaya çıkmış yapılar değildir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.