CHP, tasarruf tedbirleri paketine itiraz etti! Anayasa Mahkemesine başvurdu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 7521 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

CHP, tasarruf tedbirleri paketine itiraz etti! Anayasa Mahkemesine başvurdu!
Yayınlanma:

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, partilileriyle birlikte gerçekleştirdikleri başvurunun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunda "tasarruf tedbirleri paketi" olarak bilinen ve 26 Temmuz 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemenin, gerçek anlamda tasarruf sağlamak yerine, aksine kamu zararını artıracak unsurlar taşıdığını belirtti.

Günaydın, bu yasal düzenlemenin otomotiv sektöründe kamu yararına aykırı damga vergisi istisnası ve özel tüketim vergisi oranlarının düşürülmesini içerdiğini vurgulayarak, “Yasa tasarruf adı altında, yatırımcıya yönelik indirimler getiriyor. Ancak bu, vergi gelirlerini azaltacak bir durumdur” dedi.

BOTAŞ’ın doğal gaz alımları, petrol ve doğal gaz arama faaliyetleri ile Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) yurt dışından yapacağı ithalatlarla ilgili düzenlemelerin Kamu İhale Kanunu kapsamından çıkarıldığını da ifade eden Günaydın, “Kamu İhale Kanunu’na uymamak tasarrufu mu sağlar? Bu durum, tam tersine tasarruf anlayışına zarar verir” şeklinde konuştu.

Ayrıca, serbest avukatların gayrimenkul alım satımına ilişkin bilgileri MASAK’a bildirme zorunluluğunun Avukatlık Kanunu’na aykırı olduğunu ileri süren Günaydın, bazı kamu görevlilerinin birden fazla maaş almasına dair düzenlemenin de tasarrufla hiçbir ilgisi olmadığını belirtti.

Günaydın, iptalini istedikleri diğer maddelere ilişkin bilgilerin partinin sosyal medya hesaplarından kamuoyuyla paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.