CHP'de Tüzük Kurultayı heyecanı başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 20. Olağanüstü Kurultayı ATO Congresium'da büyük bir katılımla gerçekleşiyor. Partinin geleceği açısından önemli kararların alınacağı bu kurultayda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bir konuşma yaparak, partinin yeni yol haritasına ilişkin önemli mesajlar veriyor.

CHP'de Tüzük Kurultayı heyecanı başladı
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 20. Olağanüstü Kurultayı'nı gerçekleştiriyor. Kurultay, sembolik olarak Sivas Kongresi’nin 105. yıldönümünde Sivas'ta başlatıldı ve ardından Ankara ATO Congresium'da devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yeterli sayının sağlandığını açıklamasıyla kurultay resmi olarak başladı.

"OLMAYACAK TEKLİFLERE EVET DEMEDİK"

Kurultayda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ittifaklar konusunda kesin tavizler vermediklerini belirtti. "Sırf ittifak yapmak için olmayacak tavizler vermedik, olmayacak tekliflere 'evet' demedik. Bu örgütün, milletin veya herhangi bir belediye başkanımızın hakkını kimseye yedirmedik" dedi. Özel, ittifakın partilerle değil, milletle yapılması gerektiğini ifade etti.

Özel, CHP kurultaylarının liderlerden talimat alan değil, liderlere ve kadrolara talimat veren bir yapıda olduğunu vurguladı. Geçen yılki kurultayın, partiyi iktidara taşıma görevini verdiklerini belirten Özel, yaş ortalaması 43 olan Parti Meclisi ve 46 olan Merkez Yönetim Kurulu oluşturduklarını söyledi. Ayrıca, kadın-erkek eşit temsile dayalı bir gölge kabine kurduklarını belirtti.

KADIN TEMSİLİ VE DIŞ POLİTİKA VURGUSU

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde bir tek kadının bulunduğunu hatırlatan Özel, CHP'nin kadın-erkek eşitliğine verdiği önemi vurguladı. “Bu ülkenin kurucu kadrolarının zihinlerinde bu yoktu” diyen Özel, CHP'nin kadın temsilini artırmaya yönelik çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Ayrıca, aktif dış politika yürütme sözü verdiklerini ve uluslararası ilişkileri güçlendirme çabalarını anlattı.

Özel, Filistin’in haklı davasını savunduğunu ve bu konuyu çeşitli uluslararası platformlarda gündeme getirdiğini belirtti. Filistin'in haklı davasını savunmanın CHP'nin tutarlı ve kararlı bir tutum olduğunu ifade etti.

SİVİL TOPLUM VE SENDİKALARLA İLİŞKİLER

Sivil toplum örgütleri, işçi temsilcileri ve sendikalarla temaslarını sürdürdüklerini belirten Özel, bu grupların sesini duyurmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Ayrıca, partilerinin yerel seçimlerdeki başarısızlığı üzerinden kendilerine kariyer hesabı yapmaya çalışanlara karşı net bir tutum sergilediklerini belirtti.

"İTTİFAK MİLLETLE YAPILMASI GEREKİR"

İttifak arayışlarıyla ilgili olarak, parti çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerini ve olmayacak tavizler vermediklerini belirten Özel, “İttifakın partilerle değil, milletle yapılması gerektiğini gördük” dedi. Ayrıca, renklerini ay yıldızlı bayraktan alan Türkiye İttifakı’nı büyütme hedefini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.