Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticaret tamamen durdu

Üsküdar’daki Çilehane Camii’nde cuma namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail ile ticaret tamamen durdu." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticaret tamamen durdu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’daki Çilehane Camii’nde cuma namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

reis.jpg

İSRAİL İLE TİCARET TAMAMEN DURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ,İsrail ile Türkiye arasında 9,5 milyar dolarlık bir ticaret hacminin olduğunu belirterek, "Bu ticaret hacmini de biz yok farz ederek bu kapıyı kapattık. İsrail ile ticaret tamamen durdu. Atmamız gereken adımlardı, bunu attık. " dedi.

"TÜM BATI İSRAİL'E ÇALIŞIYOR"

Netanyahu'nun çok acımasız olduğunu söyleyen Erdoğan, çocuklara, kadınlara ve yaşlılara bu acımasızlığını gösterdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tüm batı İsrail'e çalışıyor. Başta ABD olmak üzere, İsrail'e çalışıyorlar. İmkanlar seferber edilerek ne yazık ki Filistin'in fakir, yoksul insanları İsrail'in bombaları karşısında ölüme mahkum edildiler. Bunun karşısında daha sabredemezdik, adımlarımızı attık. 9,5 milyar dolarlık ticaret hacmi vardı. Bunu yok farz ederek bu kapıyı kapattık. Bundan sonrası hayırlı olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesine ilişkin, "Özgür Bey'e böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye'nin, Türk siyasetinin buna ihtiyacı var." diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.