Yıldız Sarayı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un tarihi, kültürel ve turistik cazibesi artacak

Yıldız Sarayı'nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla İstanbul'un tarihi, kültürel ve turistik cazibesinin artacağına inanıyorum" dedi.

Yıldız Sarayı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un tarihi, kültürel ve turistik cazibesi artacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı'nın açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, "Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla İstanbul'un tarihi, kültürel ve turistik cazibesinin artacağına inanıyorum. Biz hazine değerindeki eserlerinin kıymetini çok iyi bilmeyen bir milletiz" dedi.

Milli Saraylar Başkanlığınca yürütülen 6 yıllık titiz bir restorasyon ve tefriş çalışmaları neticesinde ecdat yadigârı Yıldız Sarayı'nı ihya ettiklerini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tarihe vefa, geçmişe saygı anlayışıyla ülkemiz ve yurt dışındaki ecdat yadigârı eserlerimizi yeniden ayağa kaldırdık. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla 2002'den bu yana yaklaşık 6 bin vakıf kültür varlığının restorasyonunu veya onarımını gerçekleştirdik. TİKA aracılığıyla gönül coğrafyamızın dört bir ucunda 120'nin üzerinde restorasyon çalışması yaptık. Milli Saraylar Başkanlığımız öncülüğünde de birçok başarılı proje yürüttük."

Erdoğan, Yıldız Sarayı'nın Milli Mücadele tarihinde özel bir yeri bulduğunu ifade etti.

İstanbul'un simgelerinden birinin Yıldız Sarayı olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ecdadımızın bize mirası olan bu güzel eseri, bugünden itibaren milletimize ve özellikle de sevgili gençlerimize emanet ediyoruz. Bu vesileyle bir kez daha cennet mekân Sultan 2. Abdülhamit Han'ı ve kahraman ecdadımızı rahmetle yad ediyorum. Restorasyonda emeği olan herkesi tekrar tebrik ediyorum."

Yıldız Sarayı'nı bugünden itibaren halka açtıklarını aktaran Erdoğan, "Önümüzdeki ayın sonuna kadar, bu ay dahil, ücretsiz olarak ziyarete açmış olacağız." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.