Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Deniz Harp Okulu mezunlarına tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla'daki Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Deniz Harp Okulu'nda gerçekleştirilen diploma alma ve sancak devir teslim töreninde, 410'u Türk, 17'si misafir olmak üzere toplam 427 öğrencinin mezuniyetini kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Deniz Harp Okulu mezunlarına tebrik
Yayınlanma:

Erdoğan, mezunlara hitaben yaptığı konuşmada, her birini ayrı ayrı tebrik ettiğini belirterek, "Alınlarınızdan öpüyor, yeni görev yerlerinizde Rabb'imden üstün başarılar niyaz ediyorum," dedi.

GÖNÜL KÖPRÜLERİ VE MİSAFİR TEĞMENLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene katılan misafir teğmenlere de hitap etti. "Türkiye'nin fahri elçisi olarak gördüğümüz bu kardeşlerimizle kurduğumuz gönül köprülerini inşallah daha nice yıllar boyunca devam ettireceğiz," diyen Erdoğan, misafir teğmenlerin ülkelerinde muvaffakiyetler temenni ettiğini ifade etti.

KADIN ÖĞRENCİLERİN BAŞARILARI

Erdoğan, konuşmasında dikkat çeken bir noktaya da değindi; Kara, Deniz ve Hava Harp Okullarında bu yılki birincilerin kız öğrenciler olduğunu belirtti. Bu durumu bir tesadüf olarak görmediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Kızlarımızın harp okullarımıza olan ilgi ve alakası, verdikleri mücadele ve bu mücadelenin neticesi olarak bu başarıları elde ediyorlar," diye konuştu.

MEZUNLARA SORUMLULUK HATIRLATMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Harp Okulu'ndan mezun olan öğrencilere seslenerek, "Bahriyeli olmanın, böyle güzide bir eğitim kurumunda eğitim görmenin aynı zamanda ciddi sorumlulukları da beraberinde getirdiğini unutmayınız," dedi. Erdoğan, mezunlara askerlik mesleğinin çeşitli kademelerinde hizmet ederken kazandıkları bilgi, disiplin ve değerlerin rehber olacağını hatırlattı.

"AK ÜNİFORMAYI ŞEREFLE TAŞIYACAKSINIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezunlara yönelik konuşmasını, "251 yıldır iftihar vesilemiz olan köklü bir kurumun mensubu olmaktan ne kadar kıvanç duysanız azdır. Üzerinizdeki o ak üniformayı hiçbir leke bulaştırmadan şanla, şerefle ömür boyu taşıyacaksınız," sözleriyle tamamladı. Erdoğan, İstiklal Marşı'ndan alıntı yaparak, mezunların vatan ve millet için gösterecekleri fedakarlıklara vurgu yaptı.

MEZUNİYET TÖRENİNDE GURUR VE COŞKU HAKİMDİ

Tuzla'daki Deniz Harp Okulu'nda gerçekleşen mezuniyet töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla gurur dolu anlara sahne oldu. Hem mezunlar hem de aileleri için unutulmaz bir gün yaşandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.