Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malazgirt Zaferinde gündem oluşturan açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü münasebetiyle Muş’ta düzenlenen kutlama programında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malazgirt Zaferinde gündem oluşturan açıklamalar
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi'nin sadece bir askeri başarı değil, aynı zamanda milletin kaderini belirleyen bir olay olduğunu vurgulayarak, "Tarihimizi, istikametimizi belirleyen Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünde sizlerle beraberiz. Bugün 85 milyon olarak hep beraber şanlı zaferin yıl dönümünü gururla ve tam 953 yıldır değişmeyen bir heyecanla kutluyoruz" açıklamalarında bulundu.

"MALAZGİRT, BİR ZAFERDEN ÖTE BİR İNŞA HAREKETİNİN BAŞLANGICIDIR"

Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin sadece bir askeri zafer olmadığını, aynı zamanda yeni bir yurt ve medeniyet inşa hareketinin de başlangıcı olduğunu belirtti. "Malazgirt, zulme karşı kenetlenmenin zaferidir. Üzerinden geçen 953 yıla rağmen Malazgirt ruhu, bir iman çağlayanı olarak gürül gürül akmaya devam ediyor. Üstte mavi gök çökmedikçe, kıyamete kadar bu ruh gönüllerimizi kuşatacak" ifadelerini kullandı.

"MALAZGİRT, TÜM MÜSLÜMANLARIN ZAFERİDİR"

Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin sadece Türklerin değil, tüm Müslümanların ortak zaferi olduğunu dile getirdi. "Bu toprakları aşkla dokuduk. Fethettiğimiz her yeri camilerle, medreselerle donattık. İstanbul'un Fethi'ne giden sürecin en kritik adımı Malazgirt'le atılmıştır. Alparslan'ın ordusunda Kürtler, Araplar ve diğer kavimlerden Müslümanlar, düşmana karşı omuz omuza savaşmış, mübarek kanları bu topraklarda birbirine karışmıştır" dedi.

"DAVAMIZ MAZLUMA UMUT OLMAKTIR"

Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin davasının her zaman mazlumların yanında durmak olduğunu vurguladı. "Davamız, mazluma umut olmak, kanayan yaralara merhem olmaktır. Davamız, hak ile batılın kıyamete kadar sürecek kavgasında her zaman hakkın yanında durmaktır. Davamız, toprağı vatan, vatanı aziz kılmaktır" ifadelerini kullandı.

"MİLLETÇE ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN ANCAK BİRLİKTE GELEBİLİRİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin birliğin ve beraberliğin meyvesi olduğuna dikkat çekerek, milletin karşılaştığı zorlukların üstesinden ancak birlik içinde gelinebileceğini belirtti. "Malazgirt Zaferi, inancın ve imanın yanı sıra birliğin ve beraberliğin meyvesidir. Milletçe zorlukların üstesinden ancak bir olursak geliriz. Vatanımıza yönelik saldırıları ancak beraber olursak püskürtürüz. Farklılıklarımız üzerinden bizleri ayırmaya çalışanlara geçit vermedik, vermeyeceğiz" dedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.