'Deprem Allah'tan oldu, bizi suçlayanlar inanmıyor'

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Hatay'da yıkılan ve 51 kişinin hayatını kaybettiği Cemil Çapar Apartmanı'nın davasında üçüncü duruşma görüldü.

'Deprem Allah'tan oldu, bizi suçlayanlar inanmıyor'
Yayınlanma:

Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, müteahhit Mehmet Özkan ve inşaat mühendisi Mehmet Güçlü savunmalarını yaptı. Özkan, depremden sorumlu tutulmasına tepki göstererek, "Deprem Allah'tan oldu, bizi suçlayanlar inanmıyor" dedi. Tutukluluğunun devamını sorgulayan Özkan, Hatay'da vergi rekortmeni olduğunu ve kötü iş yapmadığını öne sürdü.

Mühendis Mehmet Güçlü ise bina yapımında herhangi bir kusurunun olmadığını savunarak, depremin şiddetinin yıkımda belirleyici olduğunu söyledi. Savunmasında, yapının denetimlerinin yapıldığını ve iddia edilen hataların gerçek dışı olduğunu belirtti.

Müşteki avukatları ise savunmalara tepki göstererek, depremin sadece doğal bir afet olarak değerlendirilemeyeceğini, yapı hatalarının ve ihmallerin de yıkıma neden olduğunu vurguladı. Müşteki avukatı Seher Eriş, "Aklımızla alay ediliyor, yanındaki binalar ayakta kalırken bu bina neden yıkıldı?" diyerek sanıkların sorumluluklarının açıkça tespit edilmesi gerektiğini ifade etti.

Mahkeme, bilirkişi raporunun henüz tamamlanmadığını belirterek Mehmet Özkan ve Mehmet Güçlü'nün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Yapı denetim firması sahibi Bülent Kimyon ise denetimli serbestlik ile yargılanmaya devam edecek. Duruşma, 6 Aralık 2024'e ertelendi.

Duruşma sonrası yapılan açıklamalarda, mağdurların adalet talepleri öne çıktı. Avukat Seher Eriş, depremin katliama dönüşmesinin sadece doğa olayıyla açıklanamayacağını, müteahhit, denetim ve kamu görevlileri dahil tüm sorumluların yargılanması gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.