Dijital platformlarda neler var? Hafta sonu ne izleyebilirim?

Hafta sonu evde zaman geçirmek isteyenler için dijital platformlarda yeni ve ilginç filmler yer alıyor.

Dijital platformlarda neler var? Hafta sonu ne izleyebilirim?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ANADOLUGAZETE.COM.TR

Hafta sonu dijital platformlar yine yeni içeriklerle izleyenleri karşılıyor. Eski yapımların da yeniden akışa eklendiği haftada sizin için derlediklerimize bakmadan ekran başına oturmayın.

underground-1995-001-political-speech.jpg

YERALTI – MUBİ

Silah üreticisi Marko (Miki Manojlović); İkinci Dünya Savaşı bitene kadar, arkadaşlarını komünist direniş üretimi için yer altına yerleştirir. Fakat yeryüzünde barış sağlanıp her şey düzelir, yer altında ise nefret ve savaş bir şekilde devam eder. Savaşın acı yüzü ve gerçek kaybedenlerinin anlatıldığı filmde "kardeş kavgası" konusuna da farklı bir bakış açısı getiriyor.

Yönetmen koltuğunda daha önce Babam İş Gezisinde (1985) filmiyle Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü kazanan Emir Kusturica oturuyor

QUO VADİS, AİDA? – TABİİ

Bosna Hersek’in Srebrenitsa şehrinde, Birleşmiş Milletler için çevirmenlik yapan Aida’nın tanıklığıyla Avrupa’nın orta yerinde, tüm dünyanın gözü önünde yaşanan savaşın dehşeti anlatılıyor. Ortak yapımcıları arasında TRT’nin de olduğu film, 93. Akademi Ödülleri’nin En İyi Uluslararası Film dalında Bosna Hersek’i temsilen beş Oscar adayından biriydi.

TRT'nin dijital platformu Tabii'nin de gözde yapımlarından.

maxresdefault-1.jpg

CEP HERKÜLÜ: NAİM SÜLEYMANOĞLU - TOD

Daha 15 yaşındayken dünya rekoru kıran, birçok defa “Yılın Haltercisi” seçilen ve güçlü bir dünya şampiyonu olan Naim Süleymanoğlu’nun etkileyici hikayesi anlatılıyor. Küçük bir çocukken yeteneğinin fark edilmesi üzerine turnuvalara katılır ama aynı dönemde ülkedeki siyasi baskılar yüzünden Bulgaristan’dan Türkiye’ye kaçmak durumunda kalır. Ve bu yaşadıklarını herkese duyurabilmek için sonu olimpiyatlara çıkan bir yolu tercih eder... Ayla, Müslüm, Türk İşi Dondurma, Çiçero filmlerinin ardından bu hikayeyi ele alan isim yapımcı Mustafa Uslu oldu. Başrolde de Daha (2017) filminden tanınan genç oyuncu Hayat Van Eck var. Ona eşlik eden isimler arasında Selen Öztürk, Yetkin Dikinciler, Gürkan Uygun, Levent Ülgen ve Renan Bilek yer alıyor.

met.jpg

YILANLARIN ÖCÜ – MUBİ

Yaşlı ve yoksul bir kadının köydeki hiyerarşiye karşı gelişinin öyküsü. Irazca, oğlu Kara Bayram, gelini Hatice ve üç torunuyla yoksul bir hayat sürmektedir. Muhtar, kurul üyelerinden Haceli’ye köyün ortak arazisinden bir yer satmıştır. Ancak bu yer Bayram’ın evinin önüdür.

Metin Erksan’ın, toplumcu gerçekçi edebiyatın ustalarından Fakir Baykurt’un romanından uyarladığı Yılanların Öcü, zalimlere boyun eğmeyen bir aile aracılığıyla bir köydeki güç dengelerini resmediyor. Fikret Hakan ve Aliye Rona’nın performanslarıyla da akıllara kazınan ölümsüz bir klasik.

BİR BUÇUK GÜN – NETFLIX

Filmin yönetmen koltuğunda Fares Fares‘in oturduğu filmin senaryosunu yine Fares Fares ve Peter Smirnakos birlikte kaleme aldı.

Fares Fares, bu yoğun gerilim filminde Alexej Manvelov ve Alma Pöysti‘yle birlikte rol alıyor ve ilk yönetmenlik denemesine imza atıyor.

Silahlı bir adam, kızıyla yeniden bir araya gelmek için umutsuzca çabaladığı karısının çalıştığı tıp merkezine dalar ve onu kaçırır.

Polis memuru Lukas, boşanmış bir çift olan Artan ve Louise’i duygusal açıdan yüklü bir yolculuğa çıkarırken Artan, kızıyla yeniden bir araya gelmek için Louise’i rehin alır. Yolculuk onları sıcak bir yaz boyunca İsveç’in kırsal kesimlerine götürürken, polis de peşlerindedir

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.