Duruşmayı CHP Lideri Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu da izledi

Ülkü Ocakları Eski Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili dava başladı. Duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sinan Ateş'in eşiyle birlikte izledi.

Duruşmayı CHP Lideri Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu da izledi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Eski Ülke Ocakları Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili 22 sanıklı dava Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda 5 gün sürmesi planlanan davanın ilk celsesini CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleriyle birlikte izledi. Özel ve Kılıçdaroğlu, Ayşe Ateş ile aynı sırada oturdu. Davanın görüldüğü Sincan Adliyesi yerleşkesinde olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

adsiz-tasarim-2024-07-01t104431-267.jpg

Davanın başlamasıyla birlikte cinayetin azmettiricisi olan Doğukan Çep'in "Bay Kemal nerede?" diye bağırması gerginliğe yol açtı. Mahkeme Başkanı, Çep'i salondan çıkarttırdı.

Eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirmesi üzerine iddianamenin hazırlanması hızlanmıştı. 19 aylık bir süre sonra başlayan duruşmada Eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un iddianamede yer almaması hem Ateş ailesi hem de siyasiler tarafından tepkiyle karşılandı.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, duruşmanın yapıldığı adliyeye çelik yelekli olarak 5 polis koruması ile geldi.

"BAY KEMAL NEREDE?"

Duruşma başladığı sırada Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olan Doğukan Çep, “Bay Kemal nerede?" diye bağırdı. Gazeteci Timur Soykan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre, Mahkeme Başkanı'n talimatı ile azmettirici Doğukan Çep, jandarmalar tarafından mahkeme salonundan çıkarıldı.

Daha sonraki zamanlarda ise Mahkeme Başkanı, Doğukan Çep’in tekrar duruşma salonuna getirilmesini istedi ve Çep, salona getirildi. Mahkeme başkanı ifadelerinde böyle durumların olabileceğini söyleyerek “Tahriklere kapılmayın” dedi.

MHP’NİN AVUKATLARI REDDEDİLDİ

Duruşma başlangıcında Avukat İbrahim Ethem Yiğit ve Çağrı Campak, MHP adına davaya katılma talebinde bulunarak dilekçe sundu.

Mahkeme Başkanı, MHP’li avukatların suçtan zarar görmedikleri gerekçesi ile duruşmaya katılma taleplerini reddetti. Başkanın bu kararı salondan alkış topladı. Bu sırada sanığın avukatları siyasi parti liderlerinin müşteki bölümünde oturmasına tepki gösterdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.