Havuç, dünya pazarına hazırlanıyor
Son günlerde sıfır dereceye kadar düşen soğuk havada havuç üreticileri, tarlalarında bulunan havuçları elle tek tek toplayarak taşıdıkları üretim alanlarından sevkiyat yapmaya devam ediyor.
Türkiye'nin havuç ihtiyacının yaklaşık yüzde 65'ini karşılayan Konya'da son günlerde sıfır dereceye kadar düşen soğuk havada havuç üreticileri, tarlalarında bulunan havuçları elle tek tek toplayarak taşıdıkları üretim alanlarından sevkiyat yapmaya devam ediyor. Bölgedeki havuç üreticileri ise günlük 4 bin 5 bin ton havuç çıkarabildiklerini ifade etti.
Konya Ovasında 38 bin 873 kilometrekare yüzölçümünün yüzde 47si tarım arazisi olarak kullanılıyor. Meram ilçesinde çiftçiler ise 80 bin dekar arazide havuç yetiştiriciliği yapıyor. Yaz aylarında aşamalı söküm yapılarak bir bölümü ihraç edilen havuçların bir bölümü ise kış aylarında tarlalardan tarım işçileri tarafından tek tek toplanıyor. Tarladan toplanarak kamyonlarla fabrikalara götürülen havuçlar, burada paketleme işlemi yapılıyor. Son günlerde sıfır dereceye kadar düşen bölgedeki hava sıcaklığına rağmen havuç fabrikalarındaki mesailer aralıksız devam ediyor. Sıralı söküm sayesinde yılın 8 ayı paketleme ile beraber Türkiye'deki 650 bin ton havuç üretiminin 450 bin tonu ilçeden karşılanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.