İsrail'in siber saldırısı manşetlere taşındı

İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazlarını ve telsizleri patlatarak gerçekleştirdiği siber operasyon hem dünya hem de Türkiye basınında geniş yankı uyandırdı. Bazı yayın organları İsrail'in bu eylemini siber savaş olarak nitelendirirken, Türk basını yerli ve milli haberleşme teknolojilerinin gerekliliğine dikkat çekti.

İsrail'in siber saldırısı manşetlere taşındı
Yayınlanma:

DERLEME HABER: MURAT BÖLÜK

İsrail'in 18 Eylül'de Lübnan'da 5 bin çağrı cihazını patlatarak gerçekleştirdiği siber operasyonla 12 kişinin ölümüne yüzlerce kişinin yaralanmasına neden oldu. İsrail'in Hizbullah'a karşı düzenlediği bu sıra dışı siber operasyon hem dünyada hem de Türk basınında geniş yankı uyandırdı.

İsrail'in düzenlediği bu operasyonla çağrı cihazlarının artık bir silah olarak kullanılabileceğinin görülmesi Türkiye'de ulusal basının manşetlerine taşındı. Çağrı cihazlarının uzaktan patlatılabileceğinin ispatı Türkiye'de yerli ve milli haberleşme teknolojinin gerekliliği tartışmalarına neden oldu.


İşte ulusal basındaki gazete manşetleri:

aksam.jpg

aydinlik.jpg

cumhuriyet.jpg

hurriyet.jpg

karar.jpg

milliyet.jpg

posta.jpg

sabah.jpg

takvim.jpg

turkiye.jpg

yeniasya.jpg

yenisafak.jpg

NE OLMUŞTU?

İsrail hükümeti resmi olarak Lübnan sınırındaki çatışmaları "savaş hedefleri" arasına aldığını duyurdu. Kuzey sınırında gerilim artarken, LÜBNAN içinde sıradışı patlamalar meydana geldi. İddialara göre, Hizbullah üyelerinin haberleşme amacıyla kullandığı çağrı cihazları, İsrail tarafından hack'lenerek patlatıldı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bu patlamalar sonucunda 12 kişi hayatını kaybetti, 200'ü ağır olmak üzere 2 bin 800 kişi yaralandı. Ölenler arasında çocuklar da bulunuyor. Ayrıca bugün telsiz cihazlarına yönelik gerçekleştirilen saldırılarda en az 14 kişi daha yaşamını yitirdi ve 500'den fazla kişi yaralandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.