İzmir'de 2 kişinin akıma kapılarak ölümüne ilişkin yeni gözaltı

İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen ve iki kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili soruşturma derinleşiyor.

İzmir'de 2 kişinin akıma kapılarak ölümüne ilişkin yeni gözaltı
Yayınlanma:

Sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay isimli vatandaşlar, elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmişlerdi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar S., Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali A., Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Y. ve Operasyon Direktörü Sefa P. dahil olmak üzere 6 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, polis nezaretinde makam aracıyla Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Aynı şekilde, Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel de kendi adresinde gözaltına alındı. Toplamda 6 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Olayın detaylarına ilişkin yapılan incelemelerde, Gdz Elektrik firmasının kabloları yeterli derinliğe gömmediği, İZSU'nun ise mazgal yapımı sırasında kabloları yüzeye yaklaştırdığı ve iki kurum arasında koordinasyon eksikliği yaşandığı belirlendi. Bu durumun olayın yaşanmasında etkili olduğu rapor edildi.

Soruşturma, ölen vatandaşların ailelerinin avukatlarıyla birlikte detaylı şekilde devam ediyor. İfadelerin alınması ve delillerin incelenmesiyle birlikte sorumluların hukuki süreçte nasıl cezalandırılacağına dair adımlar atılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.