İzmir'de göçmen operasyonunda 104 göçmen kurtarıldı

İzmir açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, toplamda 104 göçmen kurtarıldı ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

İzmir'de göçmen operasyonunda 104 göçmen kurtarıldı
Yayınlanma:

23 Temmuz günü saat 01.50'de Urla ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Botu (TCSG-24) tarafından durdurulan özel tekne içerisinde 14'ü çocuk toplam 59 düzensiz göçmen bulundu. Ayrıca bu operasyonda 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de yakalandı.

Aynı gün Dikili ve Seferihisar açıklarında da çalışma yürüten Sahil Güvenlik ekipleri, lastik botlar içinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 10'u çocuk 26 göçmen daha kurtardı.

Bu sırada Karaburun ilçesi açıklarında ise Sahil Güvenlik Botu (KB-41), Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına geri itilen fiber karinalı bir lastik bot içinde bulunan 3'ü çocuk toplam 19 göçmeni kurtardı.

Kurtarılan göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine sevk edilirken, göçmen kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alınan şahıslar ise jandarma ekipleri tarafından soruşturma kapsamında tutuldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.