Kırıkkaleliler Vakfı’ndan yardım seferberliği

Kırıkkale Eğitim Kültür Sağlık Sosyal Yardım Vakfı 10 İlde meydana gelen ve "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, depremzedelere yardım göndermek için acil yardım komisyonu oluşturdu.

Kırıkkaleliler Vakfı’ndan yardım seferberliği
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kırıkkale Eğitim Kültür Sağlık Sosyal Yardım Vakfı 10 İlde meydana gelen ve "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, depremzedelere yardım göndermek için acil yardım komisyonu oluşturdu.

Komisyona Vakıf Başkanı Aytekin Araç Başkanlık ederken, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri emekli TSK mensubu Ahmet Aydın, Avukat İdris Kılınçkaya, Prof. Dr. Adnan Tezel, iş insanı Nafiz Yayla, öğretmen Halil Canöz, Kadın Kolları Başkanı Avukat Emine Yıldırım komisyon üyeleri oldu.

ARAMA KURTARMA EKİBİ KURULDU

Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ankara'da yaşayan hemşehrilerinden toplanan yardımlar deprem bölgesine ulaştırmak üzere tırlara yüklendi. İlk anda yaşanan ulaşım sıkıntısına rağmen Kahramanmaraş ve Hatay gibi şehir merkezlerine ulaşım sağlanarak, yardımlar yetkililere teslim edildi. 10 ilde yaşanan deprem göçük altında kalanların sayısının fazla olması ve AFAD yetkililerinden köylerde ulaşılmayı bekleyenlerin olduğunun öğrenilmesi üzerine Vakıf yetkilileri, Emekli TSK Mensubu Ahmet Aydın önderliğinde arama ve kurtarma ekibi kuruldu.

ekran-resmi-2023-02-14-13-44-04.jpg

Tüm Makina ve Ekipmanları Kırıkkaleli iş insanı Erdoğan Dinç ve Yozgatlı iş insanı Şahin Çağlar tarafından, Giyim, Kıyafetleri ile yakıt ve iaşelerinin tamamı Vakıf tarafından karşılanarak bölgeye sevk edildi. Kırıkkale Sulakyurt ilçesinden Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi, Emekli TSK Mensubu Ahmet Aydın'ın ekipbaşı olarak görev yaptığı arama ve kurtarma ekibi, yine Sulakyurtlu Emre Gedik, Özden Ünsal, Adem Yılmaz, ile Delice ilçesinden Kerem Bayram ve Mücahit Dinç'den oluştu.

KIRIKKALELİLER SEFERBER OLDU

Sosyal medyada fotoğrafları paylaşıldıktan sonra insanların takdirini kazanan Kırıkkaleliler Vakfı, depremlerin ardından yaralarının sarılması için adeta seferber oldu. Zengininden fakirine, çocuğundan yaşlısına tüm Kırıkkaleliler depremzedelere yardım etmek için çaba sarf edip düzenlenen yardım kampanyalarına büyük ilgi gösterdi. AFAD Başkanlığı ile koordineli olarak çalışan Vakıf Komisyon Üyeleri eksiklerin neler olduğunu öğrenip, bunların karşılanması için tek ses olup yardım kampanyaları başlattı. Yardım kampanyalarından gelen erzak ve iaşeler, AFAD’ın depolarına teslim edilmek için yola çıkarıldı.

ekran-resmi-2023-02-14-13-44-18.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.