Merakla beklenen faizsiz 150 bin lira evlilik kredisinin detayları ortaya çıkıyor: Krediden kimler faydalanabilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim bildirgesinde yer alan ve yeni evlenecek gençleri heyecanlandıran 150 bin liralık faizsiz kredi ile ilgili detaylar merak konusu oldu.

Merakla beklenen faizsiz 150 bin lira evlilik kredisinin detayları ortaya çıkıyor: Krediden kimler faydalanabilecek?
Yayınlanma:
Güncelleme:

AK Parti seçim beyannamesinde birçok vaatte bulunarak halkın oylarına talip oldu. Seçimlerden zaferle çıkan Erdoğan, gençlere ucuza telefon ve elektronik eşya vaadiyle ilgili çalışmaları başlatırken; bir yandan da faizsiz evlilik kredisi ile ilgili çalışmaların startını verdi.

Bu kampanyayla alakalı olarak en çok merak edilenlerden biri kampanyanın kapsamıydı. Vaadin açıklanamasının ardından bu yaz evlenen gençlerin de merakla beklediği kredi, aileyi korumak ve geliştirmek, gençleri evliliğe teşvik etmek ve evlenmek isteyen gençlere kolaylık sağlamak amacıyla hazırlanmıştı. Vaat kapsamında kimlerin olduğu, faizsiz evlilik kredisinden kimlerin yararlanacağı gibi soruların cevapları netleşmeye başladı. İşte ortaya çıkan şartlardan bazıları:

Kredi için gelir ve yaş kriterleri bulunacak.

4 yıllık kredi 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz verilecek.

Krediye katılım için yaş sınırı 18-27 olarak belirlenecek.

Kampanya yeni yıldan önce hayata geçirilecek.

Kampanya öncelikle pilot proje olarak deprem bölgesinde hayata geçirilecek, kampanyanın gelir kaynağı devletin maden, doğalgaz ve petrol gibi gelir kalemlerinden bir kısmını aktaracağı Aile ve Gençlik Bankası olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.