Mısır Dışişleri Bakanı: İsrail Gazze'ye karşı yürüttüğü savaşı sona erdirmeli

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Kahire'nin, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki "savaşını" sona erdirmeye yönelik her türlü çabayı desteklediğini ifade etti.

Mısır Dışişleri Bakanı: İsrail Gazze'ye karşı yürüttüğü savaşı sona erdirmeli
Yayınlanma:

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şukri, ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İki bakan görüşmede, "ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze Şeridi'nde ateşkese ilişkin açıkladığı öneri ve bu konuda Mısır, Katar ve ABD'nin yürüttüğü arabuluculuk çalışmalarını" ele aldı.

Şukri, Mısır'ın, İsrail'in Gazze Şeridi'ne karşı yürüttüğü savaşı sona erdirmeyi, derhal ve kalıcı ateşkese varmayı, esir ve tutukluların değişimini ve insani yardıma engelsiz tam erişimi sağlamayı amaçlayan her türlü çabaya destek vereceğini aktardı.

Mısır Dışişleri Bakanı, yardım sağlamak için İsrail ile Gazze arasındaki tüm kara geçişlerinin açılması gerektiğini belirterek, uluslararası yardım ekiplerinin Gazze Şeridi'nde çalışması için güvenli koşulların sağlanmasının gerekliliğine dikkati çekti.

Biden, dün Beyaz Saray'daki konuşmasında, İsrail'in, 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu ifade etmiş, ilk aşamada 6 haftalık ateşkes sürecinde, İsrail'in Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmeyi ve tarafların elindeki rehinelerin bir bölümünün serbest bırakılmasını öngördüğünü dile getirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.